Undgå kunstkoma – guide til Art Weekend Aarhus

Undgå kunstkoma – guide til Art Weekend Aarhus

GUIDE: Art Weekend Aarhus 2014 er lige om hjørnet. Kunsten.nu står bag konceptet, der inviterer dig på en sanselig rejse igennem hele den aarhusianske kunstscene. Byen kommer til at være sprængfyldt med udstillinger og events, som alle har dette års titel “The Making” tilfælles. I år er der fokus på, hvad der sker bag den pæne facade i kunstverdenen og du får mulighed for, at komme med helt ind i kunstens fjerneste afkroge.

 

For at undgå, at du mister pusten og går fuldstændig i kunstkoma over alle de overdådige tilbud, har VINK strikket en guide sammen til dig, som indeholder nogle af weekendens absolutte highlights, ENJOY:

Afgang 14: Det Jyske Kunstakademi 

De er de nye frugter. Det friske pust. Den nye generation. Hvis du vil snuse lidt til, hvad kunstverdenen bl.a. kommer til at byde på fremover, burde du tage til denne fernisering. Her udstiller afgangseleverne fra Det Jyske Kunstakademi, sammen med nye værker fra den internationale mediekunst-biennale WRO i Polen. Jeg har altid synes det var interessant at se, hvorvidt eleverne fra kunstakademierne formår at tænke nyskabende i en kunstverden, hvor alt snart synes at være prøvet.

Hvad: Fernisering

Hvor: Kunsthal Aarhus, J.M. Mørks Gade 13, 8000 Aarhus C

Hvornår: Torsdag d. 15/5 kl. 16

Mønt: Gratis

Preben Hornung: "Langebro no. 7" // Foto: artnet.com

Preben Hornung: “Langebro no. 7” // Foto: artnet.com


Preben Hornung – en klassisker 

Fra de nyeste skud på stammen til en af de tunge drenge. Preben Hornung er en af vores mest markante og største malere. Nu har du mulighed for at få ham helt ind under huden, når Galleri Profilen åbner op for en stor udstilling. Udstillingen indeholder værker fra Hornungs forskellige perioder, samt private billeder, der indtil nu har været i sønnen Christian Hornungs varetægt. I forbindelse med udstillingen har du også mulighed for, at deltage i en talk om Preben Hornung, hvor gallerimedejer Lars Fog-Poulsen fortæller om sit bekendtskab med maleren.

Hvad: Udstilling og Talk

Hvor: Galleri Profilen, Grønnegade 93, 8000 Aarhus C

Hvornår: Talk: Torsdag d. 15/5 kl. 17-18. Udstilling har åbent torsdag 10-18, fredag 12-16 og lørdag 10-16.

Mønt: Gratis

Urbane Vildspor

Dette event var også på programmet sidste år, og mit streetart-elskende hjerte hopper af begejstring bare ved tanken om dette fine initiativ. Her bliver du nemlig taget på en alternativ sightseeing tur rundt i Aarhus og får set byen fra en ny vinkel. Tre lokale kunstnere viser dig både officielle kunstværker som f.eks. arkitektur, men også gadekunst og gavlmalerier. Du bliver præsenteret for kunstværker, du altid vil kunne nyde fremover, hver gang du træder udenfor din dør.

Hvad: Guidet tur rundt i Aarhus, med fokus på gadekunst og arkitektur.

Hvor: Man mødes ved Godsbanen, indgang 3F.

Hvornår: Fredag d. 16/5 kl. 12 og 16 samt lørdag d. 17/5 kl. 12

Mønt: Brug koden AWA14VIP og få turen til 50kr i stedet for 75.

Graffiti/ gadekunst i Mejlgade // Foto: Camilla Bak Matthiesen 

Graffiti/ gadekunst i Mejlgade // Foto: Camilla Bak Matthiesen

New Generation: CAU Photography – the latest in contemporary photography from Korea 

Indrømmet. Jeg ved ikke særlig meget om den koreanske kunstscene. Faktisk er min viden ikke-eksisterende. Men jeg elsker fotografi og at få udvidet min horisont – måske du har det lidt på samme måde? Otto koreanske fotografer er omdrejningspunktet for udstillingen “New Generation”, hvor du har mulighed for, at stifte bekendtskab med den nyeste koreanske samtidskunst. Derudover har de fleste af værkerne aldrig været vist for et publikum, hvilket gør denne udstilling ekstra eksklusiv og enestående.

Hvad: Udstilling

Hvor: Galleri Image, Vestergade 29, 8000 Aarhus C

Hvornår: Torsdag d. 16/5 – søndag d. 18/5 kl. 13-17

Mønt: Gratis

New Generation udstillingen byder blandet andet på kunstneren Hyungsik Kim. Her ses værket "Blue Square" fra 2014. //Foto: artweekend.dk 

New Generation udstillingen byder blandet andet på kunstneren Hyungsik Kim. Her ses værket “Blue Square” fra 2014. //Foto: artweekend.dk


Reality Loop 

Jeg instagrammer, du instagrammer, alle instagrammer. Din latté, din brunch, din bytur, dine nye sko, den blå himmel – alting skal foreviges og deles. Instagram er et socialt medie, der giver dig mulighed for at kommunikere i billeder og visualisere dit liv. Det er derfor også oplagt, at bruge instagram i et kunstnerisk øjemed – og det er lige præcis dét, Reality Loop gør. 20 kunstnere fra hele verden udstiller værker, der tager udgangspunkt i en kunstnerisk interaktion, der er udsprunget via Instagram. BE THERE. Hvornår får man ellers muligheden får at instagramme kunst fra Instagram?
Hvad: Udstilling

Hvor: Galleri VEST, Chr. Molbechsvej 21, 8000 Aarhus C.

Hvornår: Fredag d. 16/5 16-20, lørdag d. 17/5 og søndag d. 18/5 12-17.

Mønt: Gratis

Erin M. Riley er en af de kunstnere, der udstiller på Reality Loop. Ovenover ses et af hendes værker "Nudes 8" //Foto: Erinmriley.com - du kan også finde Erin på Instagram under brugernavnet erinmriley. 

Erin M. Riley er en af de kunstnere, der udstiller på Reality Loop. Ovenover ses et af hendes værker “Nudes 8” //Foto: Erinmriley.com – du kan også finde Erin på Instagram under brugernavnet erinmriley.

 

Salondiskussion om offentlige kunstudsmykninger 

Der sker noget interessant, når man tager kunsten ud af museets vante rammer og i stedet for placere den i det offentlige rum. Lige præcis hvad der sker og hvordan man f.eks. vælger de rigtige offentlige kunstprojekter, samt hvad kunsten gør for det offentlige fællesskab, kan du høre mere om i denne salondiskussion, der løber af stabelen på Kunsthal Aarhus.

Hvad: Salondiskussion om offentlige kunstudsmykninger

Hvor: Kunsthal Aarhus, J.M. Mørks Gade 13, 8000 Aarhus C

Hvornår: Fredag d. 16/ 5 kl. 11

Mønt: Gratis

Urban Art Gallery // Foto: Emma Louise Pedersen

Urban Art Gallery // Foto: Emma Louise Pedersen

Urban ART Gallery

YES. Det her bliver godt. Jeg har altid haft et ømt punkt for Aarhus havn. Jeg elsker de rå omgivelser og bruger ofte stedet som et pusterum i hverdagen. Derfor er jeg umådelig glad for, at andre også har fået øjnene op for denne upolerede perle. 20 forskellige kunstnere danner rammen omkring denne udstilling af gadekunst, der kommer til at spænde bredt rent genremæssigt. Hvis du kunne tænke dig at vide mere om b.la. yarn bombing og urban gardening, skal du helt sikkert ligge vejen forbi ferniseringen af Urban ART Gallery. Der vil også være mulighed for at nyde en kold øl og lækkert musik.

Hvad: Fernisering

Hvor: Aarhus Havn, Pier 4, Bassin 7, Jette Tikjøbs Plads, 8000 Aarhus C

Hvornår: Fernisering lørdag d. 17/5, udstillingen har åbent lørdag d. 17/5 kl. 12-18 og søndag d. 18/5 hele dagen.

Mønt: Gratis

vinkmainimgfileLJREGohpJdWmHLuRNUlgkUQYUzQIzCedoUoALwkCCjxrqyAQKhPpheqTyuQX
VINK ønsker alle en god Art Weekend! Hvis du vil læse mere eller se det fulde program, kan du klikke HER.

Skriv en kommentar