Træd ind i kunstlaboratoriet

Træd ind i kunstlaboratoriet

Reagensglas, petriskåle og bunsenbrændere er hos I DO ART LAB byttet ud med penselstrøg, blyantstreger og en kunstoplevelse, der ikke ligner den sædvanlige. 

 

Der er noget videnskabeligt over den. Kunsten. En proces af forsøg og eksperimenter, fejlslagne som vellykkede, baner vejen i videnskaben som i kunsten til både viden og værket. Og hos I DO ART LAB skal den i den grad eksperimenteres med og kreeres, efterprøves og undersøges. Kunsten, altså.

 

Kunstbloggen I DO ART har overtaget TANKs lokaler i Mejlgade og omdanner dem i 12 måneder, fra 1. august 2013 til 1. august 2014, til en fysisk manifestation af bloggen. Her skal være plads til kunstneriske processer, udstillinger, kunstfora, workshops og en kunstoplevelse, der når ud og ind til publikum.

 

RIKKE LUNA © I DO ART AGENCY

RIKKE LUNA © I DO ART AGENCY

 

En spontan ramme om værk, kunstner og gæst

Med en telefon i øret og computerskærmen slået op er der fuld gang i koordineringen hos Rikke Luna og Matias, menneskene der står bag I DO ART LAB. Kaffemaskinen er netop ved at blive installeret, og nogle værker er allerede ankommet og ligger på borde og i kasser rundt omkring i lokalet på Mejlgade.

 

”De her lokaler skal være et sted, hvor man som gæst ikke ved, hvad man får. Til gengæld ved man, at her er mennesker, der brænder for kunsten og for at vise den frem og lege med den,” siger Rikke Luna.

 

Præcis hvad laboratoriet kan og skal kunne er vanskeligt at definere, men vil hele tiden udvikle og ændre sig. Forskellige kunstnere skal udstille, og der vil blive solgt kunst og kaffe. Der skal være workshops og meget andet. Men over al planlægning skal her være plads til det spontane og umiddelbare. Derfor kommer udstillingerne til at skifte oftere end på andre gallerier.

 

”Hvis vi opdager noget, der er spændende nu, så vil vi undersøge det og vise det frem med det samme. Ikke om et år bare fordi kalenderen allerede er booket op med udstillinger,” siger Matias.

 

 RIKKE LUNA © I DO ART AGENCY

RIKKE LUNA © I DO ART AGENCY

Processen en del af oplevelsen

Med I DO ART LAB vil Rikke Luna og Matias forsøge at redefinere og nytænke kunstoplevelsen. I laboratoriet skal der eksperimenteres og forsøges, ikke med kolber og pipetter, men med værker, kunstnere og publikum – og mødet mellem dem.

 

”Vi vil gerne styrke båndet mellem værket, kunstneren og publikum. Måske kommer der én ind og sidder på gulvet og tegner, så publikum kan følge processen i værket,” siger Rikke Luna.

 

Farveworkshop, livemusik og tegnesessions er mulige events, der måske vil møde laboratoriets gæster. I lokalet på Mejlgade skal kunstneren i hvert fald være tydelig og inviteres med indenfor til nye møder med modtageren.

 

”For os er kunst skabt af mennesker, og vi vil gerne vise mennesket bag værket,” siger Matias.

 

Kicket ved at komme væk fra skærmen

I DO ART’s platform har hidtil været digital, i form af en blog, hvor kunstnere og kreative sjæle inviteres til at blogge. Men flirten med en fysisk scene i februar i København udviklede sig til en blussende kærlighed til lokalerne i Aarhus.

 

”Det her er jo en fysisk manifestation af bloggen. Man får et kick ud af at komme væk fra skærmen og se folk i øjnene. Det er et samlingspunkt for kunstnerne og et sted, hvor publikum kan komme og møde dem,” siger Rikke Luna.

 

Og kunstnerne er i hvert fald ivrige efter at hænge i I DO ART LAB’s udstillingsvinduer. 100 ansøgninger modtog de til den første udstilling, en gruppeudstilling, der ferniseres den 15. august. Allerede fra på onsdag er Rikke Luna og Matias dog klar til at byde velkommen til en tur i kunstlaboratoriet.

 

 RIKKE LUNA © I DO ART AGENCY

RIKKE LUNA © I DO ART AGENCY

 

Tjek bloggen ud her og læs mere om I DO ART LAB!

 

Hvad: I DO ART LAB

Hvor: Mejlgade 48a

Hvornår: Åbner officielt 1. august 2013, men starter først op for real onsdag i næste uge.

Hvorfor: Fordi du får en uformel kunstoplevelse, hvor du aldrig kan vide dig sikker på, hvad der kommer til at ske.

Mønt: Gratis entré. Der er god kaffe og kunst til salg.

Link: http://www.idoart.dk

Skriv en kommentar