Tegneleg #4: Joanna Jensen

Tegneleg #4: Joanna Jensen

SERIE – PORTRÆT: Alle kan tegne! – De fleste af os når bare ikke længere end til tændstikmænd og kruseduller. I tegneleg fanger jeg aarhusianere, som i den grad formår at tage tegning til et andet niveau. Jeg er nysgerrig på hvad der sætter gang i deres kreativitet, og er du også er det, så læs endelig med her.

 

I denne udgave af tegneleg har jeg fanget Joanna Jensen på 25 år, som til sommer er færdig med sit speciale i Æstetik og Kultur ved Aarhus Universitet. Derudover bruger hun en stor del af sin tid på at lave de smukkeste illustrationer – og det er dem vi skal høre meget mere om nu.

Joanna

Joanna Jensen beskriver selv sin tegnestil som værende eksperimenterende, alkymistisk og drømmende // Foto: Malthe Ivarsson

 

 

Hvornår begyndte du at tegne og hvorfor?

 

Alle små børn nyder jo at male, men jeg husker specifikt en dag da jeg var 8 år gammel, hvor det slog mig, at jeg ville lære tegneteknikker og blive bedre. Det var en drøm jeg pludseligt tog seriøst. Jeg ville virkelig gerne være billedkunstner eller i hvert fald arbejde kreativt inden for visuel formidling.

Treebiters_joanna

Treebiters – Akvarel, tusch, blyant // Af: Joanna Jensen

 

 

Hvilke teknikker/ hvilke redskaber bruger du til dine værker?

 

Jeg udforsker konstant materialer og redskaber – det er en stor drivkraft for mig at undersøge materialers muligheder og kemiske reaktioner med hinanden. Jeg føler mig ofte som en maleforsker, der roder rundt i et laboratorie i jagten på en fed kombination af materialer, som kan lede til noget hidtil uset. De eneste materialer der optræder hver gang er vand og meget meget tykt papir.

Close_up_freshley_squeezed1

Freshley Squeezed – Akvarel, tusch, blyant // Af: Joanna Jensen

 

Freshly_Squeezed_joanna

Freshley Squeezed – Akvarel, tusch, blyant // Af: Joanna Jensen

 

 

Hvad inspirerer dig til at tegne?

 

Alt omkring mig! At se andre skabe det de er gode til, tænder min produktion. Hvad end det er nogen der maler, en tømrer der høvler træ, en dygtig fotograf in-action, eller en lyddesigner der laver magi.

 

Hvor har dine værker været vist henne?

 

Allerede masser af skønne steder – De kan ses i TANK Artshop & Coffee i Aarhus, Mumuland i København, ofte på FINDERSKEEPERS markederne. Lige nu udstilles en serie værker i Herning ved Pej gruppens galleri.

Treebiters_2_joanna

Treebiters #2 – Akvarel, tusch, blyant // Af: Joanna Jensen

 

 

Fortæl nærmere om et værk du er specielt stolt af at have lavet.

 

”Tinke” var et større værk jeg lavede og donorede til en auktion for Kræftens Bekæmpelse. Det er rigtig fedt at kunne hjælpe en lille smule med det jeg laver. Siden har jeg doneret til Støt Brysterne og glæder mig til at donere mere fremover – det kan anbefales.

Tinke_Joanna

Tinke – Akvarel, tusch, bylant // Af: Joanna Jensen

 

 

Er tegning din hobby, levevej eller noget derimellem?

 

Noget derimellem! Jeg tegner ved siden af studiet, men jeg er færdig med mit speciale til sommer og hvad skal der så ske? Jeg kæmper for at kunne leve af mine illustrationer, men realistisk set bliver det svært. Jeg håber og drømmer om at kunne have et deltidsjob og så lave mine illustrationer ved siden af. Så ville jeg være et meget heldigt menneske i hvert fald.

 

Hvad skal der ske i fremtiden? Planer om at udstille dine værker?

 

Masser af planer. Meget mere af det hele! Jeg maler næsten hver dag, og har pt gang i motivudvikling, så der burde ske meget nyt i 2015. Jeg blev kontaktet af et kunstmuseum i sidste uge, så måske der også kommer til at ske noget musealt!

Headshop_joanna

Headshop – Akvarel, tusch, blyant // Af: Joanna Jensen

 

Ny_verden_49_Joanna

Ny verden #49 – Akvarel, tusch, blyant // Af: Joanna Jensen

 

 

 

Alle tegninger – samt forsidebilledet, er tegnet af Joanna selv. Jeg er helt vild med hendes organiske univers, og de runde former som går igen i hendes værker. De har en lethed, men samtidig også en stor detaljerigdom over sig. Derudover er man ikke i tvivl om at “det er en Joanna” når man ser et af hendes værker, og det kan jeg virkelig godt lide. Er super spændt på at følge hendes kreative eventyr, med nye motiver og ikke mindst nye udstillingssteder i 2015!

 

Gå selv på opdagelse på hendes hjemmeside, og besøg TANK  eller et af de andre steder hvor hendes værker er at finde  – det vil du bestemt ikke fortryde!

 

Hvem: Joanna Jensen, illustrator

Hvor: Bla. her, her og her

Hvorfor: Fordi Joanna laver smukke organiske illustrationer med en unik streg.

Mønt: Værkerne koster mellem 150-900 kr.

Skriv en kommentar