Tag ikke andet end fotos, efterlad ikke andet end fodspor

Tag ikke andet end fotos, efterlad ikke andet end fodspor

Kom til fernisering på fotoudstillingen.

 

fotos, 1

 

I enhver by i bevægelse findes der områder med forladte bygninger og utilnærmelige steder. Sådanne steder har i nyere tid skabt en storbystendens, der kaldes for Urban Exploration, som er en bred betegnelse for en subkultur, der afsøger skjulte og utilgængelige bygninger og steder. En Urbexer er en person, der bevæger sig ind i byens forladte fabrikshaller, øde fjernvarmetunneler eller tomme bunkere for at udforske dem. Urbexerne betegnes som en slags bygnings-hackere, der får et kick af at trænge ind på et forladt område. Men til forskel fra BZ’ere og graffitimalere er deres motto: “Tag ikke andet end fotos, efterlad ikke andet end fodspor.”

Andreas Hvid er selvlært fotograf på 17 år, der evner at finde de smukkeste sider frem i storbyens mest skumle afkroge og forladte bygninger. Han fanger lyset om natten og lysglimtene i kloakrørenes dunkle vand med sit kameras linse og foreviger det på denne udstilling.

Udstillingen er kurateret af Foreningen Skjulte Steder og støttes af Godsbanen.

Hvad: Fernisering på fotoudstillingen “Den skjulte by” af fotografen Andreas Hvid
Hvor: Foyeren på Godsbanen, Skovgaardsgade 3-5
Hvornår: Den 5. august kl. 15.00 (udstillgen varer fra den 5.-25. august)
Hvorfor: Fordi du vil se helt nye sider af byen
Mønt: Gratis
Links: Urban Exploration er en mere og mere set form for opdagelse. Her finder du en side for Det forladte Danmark og Jan Elhøj og Morten Kirckhoff har med deres Urbex Adventures (se her) gjort fænomenet mere kendt i Danmark. Find Andreas Hvids Facebook her og find udstillingseventet her. Læs om Skjulte Steder her.

 

Skriv en kommentar