SPOR festival: Jagoda Szmytkas “Everybody can be present”

SPOR festival: Jagoda Szmytkas “Everybody can be present”

Jagoda Szmytka er en polsk kunstnerinde, som savnede den menneskelige tæthed, når hun rejste rundt. Hendes værk gik ud på, at hun designede et meget grønt rum i BOX ved siden af LYNfabrikken, og at hun efterfølgende sammen med en anden performer lavede et lille show, hvori han rejste langt vejs fra, og de to mødtes og kom hinanden tættere. Efter performancen inviterede hun publikummet til at være med, hvilket som tilskuer gav mig en helt særlig oplevelse.

 

Alle Fotos: Ester Quante

 

De to lå herefter længe på sengen og kiggede på hinanden, indtil de hentede to skilte frem med skrifterne: #Real, #Touch og #Get, #Closer, som inviterede tilskuerne til at være en del af performancen.

 

 

Tilskuerne strømmede ind og alle fik et langt kram fra hende og blev derefter opfordrede til at kramme alle andre i rummet.

 

 

Det blev til et turbulent krammeri, og stemningen var behagelig og afslappet, selvom der først blev tvivlet på at sætte foden i den grønne box.

 

 

Efter alle havde krammet hinanden, takkede Jagoda alle der var med til at skabe det, det var blevet til og gav introduktion til det, der nu skulle ske, hvilket var hyggen og snakken med de egentlige fremmede mennesker, som på grund af krammeriet var kommet meget tættere på hinanden.

 

 

Alt i alt var det en spændende oplevelse, som gav tilskuerne noget helt nyt at tænke på og en afslappethed i hverdagsstressen.

 

Skriv en kommentar