Pot og kedel

Pot og kedel

FOROMTALE: De netop færdige fotografer på Medieskolerne i Viborg udstiller deres fotokunst i Kedlen på Ceres. Billederne viser en samling perspektiver fra internationale elever, der udover individuel beskaffenhed, måske eller måske ikke er udstyret med en særlig stil afspejlet i deres oprindelseslande.

Daniel_Starrason

Foto: Daniel Starrason – alle billeder i indlægget er taget af afgangseleverne fra fotolinjen, Medieskolerne i Viborg

Medieskolerne i Viborg siger med denne udstilling farvel til skolens hidtil mest blandede årgang, der har rummet seks nationaliteter, repræsenteret blandt tretten elever fra Danmark, Sverige, Island, Iran, England og Hviderusland.

Dimittenden Magnus Andersen fra Island siger følgende om det internationale aspekts betydning for elevernes fotokunst:

– Man får helt sikker ny inspiration fra de andre studerende, og man kommer til at se tingene i et andet perspektiv. Hvis man kun bor og studerer i Island, så ser man tingene på en bestemt måde og får en meget islandsk stil. Men efter at have boet i Danmark – og i London – kan jeg se, at Danmark har sin egen stil, og det har London også, og jeg kan godt lide at blande det hele og skabe noget nyt.

Det bliver interessant at se hvilke stiltræk og forskelle, der vil stå til skue i værkerne, uanset om de oprinder fra endogene forhold som nationalitet eller eksogene forhold som den “melting pot”, eleverne har simret i under deres årelange uddannelse.

Udover art og overrækkelse af svendebreve kl. 16, inviterer eleverne til afterparty, hvor kedlen får en anden, mere hvislende lyd.

Hvem: Dimittenderne fra fotograflinjen, Medieskolerne Viborg – Media College Denmark
Hvad: Fotofernisering + Afterparty
Hvor: Kedlens Showroom i Ceresbygningen, Ceres Allé 1, 8000 Aarhus C.
Hvornår: 6. feb. Kl. 14-18. Afterparty 22-03.
Hvorfor: Fordi verden gerne vil vise dig noget, og du er nysgerrig. Og fordi verden gerne vil danse med dig, og du ikke afslår.
Mønt: Gratis
Links: Eventet på Facebook her, Elevernes egen hjemmeside aka. “XIII” her, Medieskolerne her

Louis_Stilling

Foto: Loui Stilling

Mark_Dyer

Foto: Mark Dyer

medie1

Foto: Jannick Banannick Boerlum

vinkmainimgfileXJbvFoVyKpgHgjjqlFqDJhNHeNIgUODSpxSnqNiOndqivbekLFojgknXfyvM

Foto: Sonja Hesslow

Skriv en kommentar