Pamala Yamala

Pamala Yamala

Der er et lilla lys i det århusianske mørke, og VINK synes du skal tjekke det ud.

 

Vinteren lurer om hjørnet, så det er tid til at fordybe sig i kreative nørderier og til at suge det sidste lys til sig. VINK har derfor fundet det perfekte udflugtssted for en aftentur, nemlig installationen af de to kunstnerbrødre der går under pseudonymet Pamala Yamala. De har indtaget udstillingsvinduet i Mødestedets atelier ved Mølleparken, og her bliver man mødt af lilla lys, knust glas og store fotografiske print.

 

Pamala Yamala har arbejdet ud fra dogmet: 3 ugers arbejde + 3 ugers udstilling. Det er brødrenes første kunstneriske samarbejde, og det er resultatet af denne proces, du kan lade dig opsluge af i Mølleparken indtil d. 1. December – men vent ikke for længe, for udstillingen er et eksperiment i konstant bevægelse, hvor glasset falder langsomt sammen og billederne begynder at bule mere og mere.

 

2

 

De to kunstnere har arbejdet med fragmenteringer og forskellige perspektiver på det samme værk. Det flade udstillingsvindue giver udfordringer for denne type udstilling, og de har derfor arbejdet med at skabe en dybde i rummet: Vi ville gerne skabe noget totalt omsluttende, hvor beskueren kunne indfanges. Det kommer til udtryk i installationens mange forskellige flader, vinkler og fragmenter, der opfordrer beskueren til aktivt at deltage ved at flytte sig i forholdtil værket. Beskuerens fysiske placering er altså medvirkende til at skabe et nyt perspektiv, en ny helhed, et nyt værk.

 

3

 

Kom ud af tæpperne og oplev selv hvordan det lilla lys råber natten op i den tomme park – så får du også muligheden for at snuppe et af de zines, som Pamala Yamala har lagt ved udstillingen.

 

Hvad: Installationskunst af Pamala Yamala

Hvor: Mødestedet, Møllegade 5 – ved siden af Hovedbiblioteket

Hvornår: Indtil 1. December (er tændt om aftenen)

Hvorfor: Fordi lys er godt i kulden og kunst er godt for sjælen

Mønt: Gratis

Link: http://pamalayamala.tumblr.com/

Skriv en kommentar