GUIDE: Vink har weekendguiden klar i morgen – meeeeen trænger du akut til et kulturelt indspark i denne januar-kulde, så lad os begynde allerede nu. Jeg guider dig til de lækreste kunstudstillinger, som du bare ikke må misse!

 

DEN OVERVÆLDENDE

 

Udstilling: Something Strange This Way”

 

Når musik, lys og lyd går op i en højere enhed 

 

Jeg ved godt, at man skal gemme det bedste til sidst, men alligevel…. Jeg kan simpelthen ikke skjule begejstringen for denne udstilling, som lige nu er at se på Aros.  Ægteparret Janet Cardiff og George Bures Miller har sammen skabt nogle fantastiske værker i årenes løb, og du har nu chancen for at opleve dem her i Aarhus! Jeg vil specielt anbefale deres værk ”Opera For a Small Room” som er sindssygt fængende. Parret fandt nogle gamle plader på et loppemarked som alle var signeret af en R. Dennehy. De begyndte at fantasere om hvem denne person mon kunne være, og det er der kommet et virkelig spændende kunstværk ud af, der mixer lyd, lys og installation.

 

Også værket ”The Forty Part Motet” er et, jeg vil anbefale. Gå ind på Aros om aftenen, når der ikke er så mange mennesker, og sæt dig blandt de 40 højtalere, som er stillet op i rummet. Nyd den smukkeste korsats, hvor hver højtaler repræsenterer en stemme fra det 40 mand store kor der synger Spem in alium nunquam habui (I have never put my hope in any other). Du kan sidde i salen og lytte til alle stemmerne samtidig, eller du kan gå rundt til hver enkelt højtaler og høre korets stemmer individuelt. Det er SÅ smukt. Gør dig selv den tjeneste og se det – udstillingen får en kæmpe anbefaling herfra i hvert fald.

 

Hvor: Aros, Aros Allé 2

Hvornår: indtil d.19.04.2015

Hvad: Hybridinstallationer

Kunstnere: Janet Cardiff og George Bures Miller

Fordi:Det er installationskunst, som man aldrig har oplevet det før – en meget forskelligartet udstilling hvor smukke lydkompositioner blander sig med lysinstallationer og teknik, som skaber en helt speciel nærmest teater-agtig fornemmelse hos publikum.

DEN SPECIELLE

 

Udstilling: “Words are the clothes thoughts wear”

 

Hvad hans fødder angik - Værk af Anders Bonnesen // Foto: charlottefogh.dk
Hvad hans fødder angik – Værk af Anders Bonnesen // Foto: charlottefogh.dk

 

På Charlotte Fogh Gallery kan du lige nu opleve en super spændende udstilling med kunstneren Anders Bonnesen. Hans kunst kredser om det skrevne ord, som han bearbejder i forskellige former for kunsthåndværk, herunder strik, hækling og mosaik. I Charlotte Fogh Gallery har de således fået lagt et nyt gulv af mosaik med en af Anders Bonnesens tekster, som handler om en mand der har svært ved at tage sine sko på. Galleriets vægge har også fået en overhaling og langs dem løber således en lang tekstfrise i strik, som faktisk udgør et kæmpe halstørklæde! Intrigued much? Det er jeg i hvert fald. Har altid været fascineret af værker, der bruger selve rummet som lærred, så man som beskuer nærmest går rundt i og er omsluttet af kunsten. Dette kan man således opleve lige nu, hvis man kigger forbi det lille galleri.

 

Hvor: Charlotte Fogh Gallery, Mejlgade 18B

Hvornår: indtil d.28.02.2015

Hvad: Mixed media art, herunder strik og mosaik

Kunstnere: Anders Bonnesen

Fordi:Anders Bonnesen bruger nogle anderledes og specielle materialer så som strik, og mixer dette med et fokus på det skrevne ord. En blanding som i den grad er interessant og fængende.

 

DEN SKULPTURELLE

 

Udstilling: Komposition”

 

Skulpturer og malerier med fokus på form og facon // Foto: gmw.dk
Skulpturer og malerier med fokus på form og facon // Foto: gmw.dk

 

På Galerie Møller Witts nyeste udstilling er temaet ”Komposition”, og som navnet indikerer er der således fokus på værker, som i høj grad spiller på deres æstetiske form og facon. I udstillingen er der både malerier og skulpturer, og især skulpturerne synes jeg er interessante, fordi de på én gang har en meget ren og skarp formmæssig stil, men samtidig også er meget detaljerede. Jeg er især vild med Florian Baudrexels skulpturer af pap, og Bjørn Poulsens skulpturer, som kombinerer træ og jern. Derudover tæller udstillingen også værker af Ferdinand Ahm Krag og Frank Nitsche.

 

Hvor: Galerie Møller Witt, Christiansgade 18

Hvornår: indtil d.28.02.2015

Hvad: Malerier og skulpturer

Kunstnere: Florian Baudrexels, Bjørn Poulsens, Ferdinand Ahm Krag, Frank Nitsche.

Fordi:Udstillingen indeholder nogle super flotte skulpturer og malerier, som komplimenterer hinanden ved netop at være fokuseret på kompositionen. De store samfundskritiske kommentarer er gemt væk for en stund, og fokus er således på det æstetiske formmæssige udtryk.

 

DEN NYE LEGEPLADS

 

Udstilling: ”Media”

 

Lermaske af Jennie Jieun Lee // foto: Jenniejieunlee.com
Lermaske af Jennie Jieun Lee // foto: Jenniejieunlee.com

 

Galleri Jacob Bjørn er et nyt og spændende galleri, som er åbnet i Ceres bygningen. I denne omgang udstiller galleriet en blandet pose kunst-bolcher, der blandt andet byder på oliemalerier, voksfigurer, keramik mm.  – altså noget for enhver smag. Værkerne udstilles under titlen ”Media”, som netop refererer til de forskelligartede kunstformer og materialer, man kan opleve i kunsthallens to store udstillingsrum.

 

Jeg vil især anbefale, at man ser nærmere på værkerne af Jennie Jieun Lee, som laver nogle fantastisk syrede, nærmest dekonstruerede masker af lertøj. Derudover kan man se værker af kunstneren Nick Theobald, hvis fortrukne kunstneriske materiale er bivoks (jeps, du læste rigtigt), Ryan Schneider, som gør det i oliemalerier, samt danske Martin Aagaard Hansen, som bl.a. arbejder med blæk på lærred. Jeg glæder mig fremadrettet til at se, hvad der ellers kommer på Galleri Jacob Bjørns udstillingsprogram i den kommende sæson, for med denne spændende udstilling tegner det i hvert fald godt.

 

Hvor: Galleri Jacob Bjørn, Ceres Allé 1

Hvornår: indtil d.21.02.2015

Hvad: Mixed media, fx lertøj, oliemalerier mm.

Kunstnere: Jennie Jieun Lee, Nick Theobald , Ryan Schneider, Martin Aagaard Hansen

Fordi:Udstillingen er meget forskelligartet, og du får således mulighed for at se hvordan kunstnerne udtrykker sig gennem mange forskellige og specielle materialer.