Kunst-snacks

Kunst-snacks

GUIDE: Når cafe-latten er indtaget på din stamcafé, de sidste linjer er læst i studieteksterne, eller når du bare trænger til et anderledes indspark – så snup en kunst-snack. Lækkerierne serveres på gallerier og andre kulturelle venues her i Aarhus, og jeg har udvalgt de mest interessante udstillinger i denne uge, som du kan lade dig inspirere af. 

 

FOKUS PÅ MATERIALERNE

 

Udstilling: Transparent – Between the Base and the Surface

 


Christina Malbeck “Blue” // Kilde: Charlotte Fogh Gallery

 

I denne udstilling giver de tre kunstnere Christina Malbek, Ruth Campau og Martin Aagaard Hansen, hver deres bud på hvordan begrebet transparens kan fortolkes kunstnerisk. Fælles for dem alle er, at de arbejder med transparente lag i deres malerier og collager, så flere penselstrøg og motiver træder i forgrunden samtidig.

 

Hvor: Charlotte Fogh Gallery, Mejlgade 18B

Hvornår: indtil d. 25.10.2014

Hvad: Malerier og collager

Kunstnere: Christina Malbek, Ruth Campau og Martin Aagaard Hansen

Fordi: Udstillingen giver dig et kig ”bag facaden” på malerierne, og gør dig opmærksom på detaljerne i penselstrøg og valg af materiale ved hvert maleri eller collage.

 

FOKUS PÅ DET SMUKKE ABSTRAKTE FOTOGRAFI

 

Udstilling: Stephen Gill. Series Photographs

 

Stephen Gill ”Best Before End” // Kilde: Galleri image 

 

Stephen Gill er en anerkendt engelsk kunstner, som for første gang har en udstilling her i Danmark. På Galleri Image kan man således opleve hans fotografier i serien ”Best before end”. Disse fotografier er blevet til ved at negativerne er blevet kogt i energidrik, hvilket har gjort at der på billederne er sket motivforskydelser og farveændringer. Det er syret og samtidig vildt smukt.

 

Hvor: Galleri Image, Vestergade 29

Hvornår: indtil d. 26.10.2014

Hvad: Fotografier

Kunstnere: Stephen Gill

Fordi: Du behøver ikke at være den store kunstkender og vide alt om modernismen, for at sætte pris på disse fotografier. De er bare smukke.

 

 

FOKUS PÅ DET AVANTGARDISTISKE OG HISTORISKE

 

Udstilling: Systemics #4

 

Installation fra Systemics #4 // Kilde: Kunsthal Aarhus

 

En af Aarhus’ lidt mere specielle udstillinger er Systemics #4 på Kunsthal Aarhus. Temaet for udstillingen er denne gang Avantgarden, som den blev fremstillet i det Aarhusbaserede magasin fra 60’erne, kaldet Aarhus rapport. Det er på den ene side et historisk tilbageblik på avantgardescenen som den var i Aarhus på den tid, men samtidig er der mange eksperimenterende nyfortolkninger af 60’ernes avantgardistiske kunstformer. Her er kunst for enhver smag, og er du især interesseret i installationer, har du valgt den rette udstilling.

 

Hvor: Kunsthal Aarhus

Hvornår: indtil d. 31.12.2014

Hvad: Installationer, malerier, fotografier og andet random

Kunstnere: Over 17 forskellige kunstnere, heriblandt Eric Andersen, Antipyrine / Sønderholm, Dave Hullfish Bailey, Glenn Christian mfl.

Fordi: Udstillingen er et overflødighedshorn af avantgardistiske indtryk og er med sit historiske islæt, samtidig lærerig.

 

VÆRKET PÅ FARTEN

 

Udstilling: Raw Color på Lynfabrikken

 

“Raw Color” // Kilde: Lynfabrikken

 

En masse farverige vindfaner pryder lige nu Lynfabrikkens lille box/udstillingsvindue på Vestergade. Værket er lækkert minimalistisk, og fokus er på farve og form. Så ingen hovedbrud eller store eksistentialistiske spørgsmål her – bare enkelthed.

 

Hvor: Lynfabrikken Box, Vestergade 49

Hvornår: indtil d. 7.11.2014

Hvad: Installation

Kunstnere: Christoph Brach and Daniera ter Haar

Fordi: Installationen kan ses af alle fra gadeplan, så hvis du trænger til et lille kulturelt indspark i forbifarten, er Raw Color et godt bud på et sådant.

 

Alle udstillinger kan ses gratis. Og så er der vist ikke mere at sige end ENJOY!

Skriv en kommentar