Oplev Aarhus under jorden.

Foto: Clemens Lindhart Olsen.

Jeg blev forbavset, da jeg læste, at Aarhus i alt har 312 rør- og kuppelformede bunkers. Jeg kan godt lide tanken om, at der er meget mere til byen, end hvad øjet ser. Især når der er tale om et net af undergrundstunneler og rum gemt under jorden.
Skjulte Steder har i samarbejde med Aarhus Kommune igennem længere tid inviteret organisationer og enkeltpersoner til at komme med deres bud på, hvordan disse bunkers kan bruges.

Dette er der kommet en række arrangementer ud af, og fra og med i morgen vil man have muligheden for at opleve alsidig kultur under jorden. Dette inkluderer bl.a. Litteraturen på ScenenDIEM (Dansk Institut for Elektronisk Musik), Institut for (X) og mange flere.
Idéen bag det omfattende projekt er, at sætte fokus på tværgående samarbejder mellem forskellige kulturelle institutioner samt at skabe kultur i et andet forum, end hvad man er vant til.
Beskyttelsesrummene blev opført under 2. verdenskrig og siden hen under den kolde krig, for at beskytte befolkningen imod luftangreb. Da man forventede, at fremtidige krige ville være af større omfang, blev rummene moderniseret og dermed også gjort mere modstandsdygtige. Dette vil sige, at rummene er både nedstyrtnings-, gas-, brand- og sprængsikre, for ikke at nævne sikret imod radioaktivt nedfald.
De første to uger af projektet vil der hhv. være udstillinger og lydinstallationer på Regenburgs Plads samt fremvisning af arkitektonisk indrettede bunkere på Læssøesgade Skole samt – ugen efter vil der blive åbnet for alle bunkerne.
Hvad: Den første række af kulturarrangementer i to bunkere under Aarhus
Hvor: Regenburgs Plads, 8000 Aarhus C og Kuppelbunkeren ved Læssøesgade Skole, Læssøesgade 24, 8000 Aarhus C.
Hvornår: Mandag d. 23 september 2013 – Fredag d. 27. september 2013 (de andre bunkere vil blive åbnet efterfølgende og hele KULTUR BUNKERS projekt vil løbe til d. 11. oktober 2013).
Hvorfor: Fordi det er vigtigt at støtte op om de anderledes kulturtilbud, især når de som disse, byder på en bred vifte af forskellige tilbud og i helt specielle omgivelser. Derudover er det skønt at se at de forskellige bunkere bliver brugt, i stedet for at blive lukket af.
Mønt: Gratis
Links: Du kan findes arrangementet for den første del af arrangementet her og for daglige opdateringer kan du blive en del af Facebook gruppen KULTUR BUNKER.