Instagram takeover #1: Ida og Ida

Instagram takeover #1: Ida og Ida

De kreative piger Ida og Ida overtog VINK’s instagram for et par uger siden. Se eller gense deres billeder her og kom lidt tættere på de to og deres projekt med projektioner. 

 

Skærmbillede_2015-03-12_kl._15_.28_.19_1

“På lørdag skal vi lave live visuals til @theembla release på ambassaden. Her er et foto fra udviklingen af musikvideo som vi optog i november…” // Alle billeder af Ida og Ida fra VINK’s instagram

 

Skærmbillede_2015-03-12_kl._15_.32_.41_

“Vi afprøver stemninger i stuen!”

 

Veninder, roomies og kollegaer

Ida og Ida. Bönig og Lundø. Til daglig er Bönig pædagogmedhjælper i bofællesskabet Hertha. Lundø studerer på Arkitektskolen og er lige for tiden i praktik på teateret Carte Blanche i Viborg. Da vi skulle planlægge hvor vi skulle mødes, spurgte jeg, om de havde et værksted, vi kunne mødes i  og snakke. “Vi har en stue”, løb svaret. Og det var dér vi endte. Med raw kage og the, og alle projektere og rodekasser fyldt med spændende farver, glas og spejle. Og det er her, pigerne bor og arbejder. Der bliver eksperimenteret med lyset, og projekteret op på den store hvide væg i stuen.

Det hele startede på en ferie for halvandet år siden i Berlin, hvor de to piger blev spurgt af en kunstner, om ikke de kendte nogen, der kunne lave visuals til en koncert. Jo, det kunne de da! Med studie inden for arkitektur og et højskoleophold med design, sprang de ud i det. Kunstneren der spurgte dengang var So so Sofie, og det var sjovt nok også hende som blandt andet spillede til den Sofar aften, hvor VINK for første gang stødte på Ida og Ida.

Efterfølgende har Ida og Ida hjulpet med visuals til både koncerter, musikvideoer og billeder. Ikke kun hos So so Sofie, men hos mange andre kunstnere. For da de først fik foden indenfor gik det hurtigt. Rygtet spredte sig om pigerne og deres projekter, hvilket på et tidspunkt ramte Konservatoriet, der virkelig satte gang i netværket. Pigerne har kun arbejdet aktivt med deres visuals i lidt over et halvt år, men det ene projekt har taget det næste. Derfor har det heller ikke været nødvendigt at opsøge nogle projekter selv.

 

Skærmbillede_2015-03-12_kl._15_.33_.20_

 

Skærmbillede_2015-03-12_kl._15_.33_.35_

 

Processen med analog nostalgi

Når pigerne skal starte et nyt projekt, starter de med at lytte til musikken. Derefter begynder de at eksperimentere med diverse farver og forme ovenpå projekterne. De har flere kasser fyldt med farvet plastik, spejle sat sammen i trekantede rør, glas og krystaller i deres stue som de eksperiemnterer med. Måske kan en idé virke god, men når den først kommer ned på projekterens glasplade og projekteret op på væggen, så fungerer det måske ikke helt. Men andre gange kan en sær tanke føre til noget helt fantastisk. Derfor ved man aldrig, hvad der kan opstå, når pigerne afprøver materialer og former i stuen.

Pigerne synes, det spændende med at arbejde med projektere er, hvordan det fungerer sammen med musikken live De kan forberedeså meget som muligt hjemmefra, men de ved aldrig hvad der møder dem i øjeblikket – om der går en pære i en af deres projektere, om farverne fungerer udenfor deres stue, og om musikeren vælger at spille en del af sangen anderledes. Pigerne aflæser musikken, hinanden og stemningen, og lydløst former de udtrykket efter det.

Projekteren er også et spændende redskab at arbejde med, fordi folk har et forhold til den i forvejen. Man er vant til at se den i det indelukkede folkeskole klasselokale, hvor læreren ikke kunne finde ud af at vende de transperente sider rigtigt. Nu har projekteren fået en ny kontekst, som den er med til at forme i stemning og udtryk. Projekteren formes fra trivielt hverdagsobjekt til stemningsdannende overraskelselement.

 

Skærmbillede_2015-03-12_kl._15_.33_.51_

“Nye sager til @theembla release på ambassaden i Århus lørdag kl 19! Det bliver dejligt og det er ganske gratis! Så kom og hyg med os:)”

 

Skærmbillede_2015-03-12_kl._15_.34_.38_

“Dette er fra en pop-up koncert på Århus Lydfestival i september, med @sososofie vi arbejdede med at projektere både for og bag lærredet.”

 

Fremtiden – i morgen og næste dag

Hvad byder fremtiden så på, når man spørg Ida og Ida? Er det noget de satser på eller er det bare noget som skal prøves af lige nu?

Det vides ikke. Pigerne tager tingene en dag eller mere et projekt af gangen. Der er ikke lagt nogle store planer til fremtiden. Men hvad de kunne fortælle var, at de skal være med til lys festivallen Sól i Aalborg d. 20. marts. Et spændende projekt for nogle, der ikke som sådan har skabt deres helt eget udtryk før, men altid har opbygget det omkring et musikstykke. Til festivallen skal de lave deres egne installationer, og der bliver eksperimenteret med et helt andet tredimensionelt udtryk nu hvor projektionen skal stå alene.

Vi siger tak til Ida og Ida for at have lukket os ind i deres univers. Vi glæder os til at følge pigerne i deres projekter projekt og vil helt sikkert holde øje med deres side, hvor de ligger billeder op fra alle deres projektioner.

 

Skærmbillede_2015-03-12_kl._15_.34_.54_

“Undersøgelser til Sól festival i Aalborg i marts, installation på havnen @platform_4”

 

Skærmbillede_2015-03-12_kl._15_.35_.13_

“Release i efteråret ’14 @sososofie på Headquarters.”

 

Skærmbillede_2015-03-12_kl._15_.35_.45_

“Vi siger tak for idag og slutter af med en lille godnathistorie til jer”

Skriv en kommentar