Ingen grænser binder mig

Ingen grænser binder mig

I morgen åbner en ny udstilling på det psykiatriske hospital i Risskov. Besøg museumscaféen tilknyttet Ovartaci-museet og mød kunstneren Thora Oskarsdottir.

 

Islandske Thora fulgte kærligheden til Danmark i tresserne og har været her lige siden. Men ikke altid. I sine malerier formår kunstneren at slippe forbi grænser og vande, der skiller os fra den lille ø ude på Atlanterhavet. Hun kan male en slags forbindelse tilbage til sit hjemland, der især savnes for sin specielle natur, som Thora siger, “er en grundforudsætning for de allerfleste islændinge.” Mange af motiverne er derfor at opfatte som frugter af hendes længsel.
En anden vigtig del af hendes malerier er farver. De er stærke, og de er mange. Om dem siger Thora: “farveglæden er fødekæden for det hele.”
Thora er ligeglad med fame. For hende handler det om glæde, mens man slipper tankerne om sig selv og bliver væk.
Man kan passende tage et smut ind på Ovartaci-museet, nu hvor man alligevel er på museumscaféen lige ved siden af, samt gå en tur rundt på hospitalsområdet, der byder på nogle smukke arkitektoniske oplevelser. Det er også en stærk oplevelse at se de høje stakitværk, der barrikerer patienterne fra omverdenen på nogle af afdelingerne. Læg mærke til grafitti på murene. Et sted stod der 25 mg and counting i store sorte streger.
Hvis man er i et andet, lidt sporty og måske også lidt skørt humør, uden overskud til socialrealisme eller kunst, kan man give sig i kast med frisbee-golf i hospitalsparken.
Hvad: Ny udstilling
Hvem: Thora Oskarsdottir
Hvornår: 6. september – 30. oktober 2013  Mandag – torsdag 10-15  Fredag 10-13
Hvor: Museumscaféen på Ovartacimuseet, Skovagervej 2, 8240 Risskov. I vinkelbygningen ved kiosken. 
Hvorfor: Det ved du ikke, førend du tager motiverne i øjesyn.
Mønt: Gratis – men det kan anbefales at købe kaffe og kage, mens man reflekterer over det sete.
Links: Museumscaféen
Alle fotos: Pressefoto

Alle fotos: Pressefoto

Skriv en kommentar