Fotografisk Skole udstiller

Fotografisk Skole udstiller

I morgen torsdag den 13. juni fra kl. 15-18, viser 20 fotografstuderende, hvad de har arbejdet på det seneste halve år.

 

Udstillingens 20 fotografstuderende holder til dagligt til i Byhøjskolens lokaler i Mejlgade. De vil selv være at finde til ferniseringen og er klar til en snak om deres værker, som omfatter alt fra video- og installationskunst til klassisk fotografi.

Kunstnerne er alle unge aarhusianske fotospirer, og det er med stor forventningsglæde, at de viser deres individuelle arbejde frem. Deres forskellige baggrunde og historier skinner igennem i de lige så forskelligartede værker. Alligevel er den fælles intention klar: Det handler om at røre beskueren – at sætte nogle følelser i gang.

 

vinkimgfileVLEqDThHsOPLfqvoJcRZ

Foto: Camilla Toft Christiansen

 

Mennesker i skæve universer

Amalie Vilslev Juelsgaard arbejder med kunstfotografi og eksperimenter med både analoge og digitale teknikker. Med en baggrund i det antropologiske felt er mennesket oftest centrum for hendes motiv. ”Jeg lader dem altid optræde i lidt skæve universer, hvor melankolien lever side om side med begejstringen.”

Amalie håber, at gæsterne får det med fra udstillingen, at de ser, hvor meget de unge kunstnere giver af dem selv. ”Vi har lagt tid, kærlighed og energi i hvert enkelt billede, for når man udstiller på den her måde, åbner man sig op for et publikum og blotter sine sårbare sider.”

 

vinkimgfileHVOqBJWGqDupEngcBjHx

Foto: Amalie Vilslev Juelsgaard

 

Når rum dannes

”Jeg går meget op i omgivelserne omkring værket og vil gerne give gæsterne en så sammenhængende og gennemført oplevelse som muligt, hvor detaljer som ankomsten til værket, de omkringværende lyde, lysindfald, materialer og rummets åben/lukkethed har betydning,” forklarer Jo Anna Nedergaard, der med sin baggrund indenfor arkitektur laver værker med fokus på rum, der dannes ved forskellige elementers indvirkning. Her bliver værkerne for alvor interessante, når mennesker interagerer med dem over tid. Jo Anna ved derfor endnu ikke, hvordan de endeligt vil tage sig ud, men hun håber, at ”gæsterne vil føle sig godt underholdt og blive sanseligt stimuleret.”

 

vinkimgfileqCWWvAzkvDPEZSlPmcGC

Foto: Jo Anna Nedergaard

 

Det særlige sted

”Jeg vil gerne tilegne steder og rum værdi ved gennem billedet at iscenesætte min oplevelse af virkeligheden,” fortæller Julie Kaalby Bjerre. Værkerne handler ofte om at genfortælle et objekt på et særligt sted eller at genfortælle stedet i sig selv ved at sætte en stemning, som ikke nødvendigvis var der, men som er i billedet. For Julie er fotografiet et meget personligt redskab – det er måden, hvorpå hun oplever sin verden. Netop dette at lukke beskueren ind i sit personlige univers skaber spænding. ”Man håber jo, at det bliver godt modtaget,” forklarer hun.

 

vinkimgfilelksYEdbjExmegfMtlUXz

Foto: Julie Kaalby Bjerre

 

Arrangementet er gratis, og der bydes på øl, vin og snacks.

Hvad: Fotografisk skoles afgangsudstilling.

Hvor: Byhøjskolens lokaler i Mejlgade 53, nærmere bestemt i forhuset.

Hvorfor: Fordi fotokunst er sejt.

Mønt: Gratis entré

Link: Find Facebook-eventet her og den officielle hjemmeside med galleri her.

Skriv en kommentar