Teateret Ambassaden

Teateret Ambassaden

Ambassaden ligger som en fast kulturel institusion i  en Latinerkvateretsgader. Man kan nogle gange overse teateret på trods af det gul-sorte bindingsværk. Gæsteskribent Sofia Braad Hansen giver dig et indblik i det stemningsfyldte teater. 

 

IMG_7803

Alle billeder: Sarah Tonnesen

 

Umiddelbart får man ved teatrets navn associationer til danske ambassader i fremmede lande, men Ambassaden i Rosensagde byder på en helt anden form for fremmedhed. Det autentiske teater i Aarhus Midtby vil gerne vise den scenekunst, som ingen andre teatre viser, og der er ingen grænser for, hvad de kan diske op med. Bag det gule og sorte bindingsværk i Rosensgade er der altid gang i en masse en spændende projekter.

 

På Ambassadens øverste etage finder man teatersalen. Her vises både traditionelle teaterforestillinger, men der bydes også på mere alternative oplevelser på de skrå brædder. I maj var der for eksempel Carbaresque på det lille teater, som er en blanding af cabaret og burleske.

 

Hvis det i stedet er lidt caféhygge, du søger, så er Ambassadens stueetage dér, hvor du skal begive dig ind. I caféen kan du med en Thy Pilsner i hånden sætte dig i stearinlysets skær i en patina-sofa og koble af til lyden af Jazz Jam efter en travl uge. Hvis du bliver sulten kan du med fordel købe en takeaway-salat i Klostergrønt og nyde den i caféen sammen med en økologisk Ginger Ale. Du kan også tage derned en tirsdag aften, købe en bæredygtig kop kaffe og gå op på førstesalen, hvor du kan grine røven i laser til en omgang impro-teater.

 

 

IMG_8029_copy

 

IMG_80221

 

Når man går ind i den brostensbelagte gyde, der fører til Ambassadens indgang kan man på det ujævne underlag allerede fornemme, at stedet emmer af historie. Det bliver kun tydeligere idet man træder ind i opgangen og videre ind i caféen, som er møbleret i temaet: hjemlig hygge. Der er lavt til loftet, men kombineret med de levende lys i både vinduer og på borde, bidrager det blot til den afslappede stemning. Alle de ansatte på ambassaden er frivillige, hvilket også er med til at give Ambassaden en særlig, kærlig sjæl. Er det ikke netop sådan et sted, man trænger til at hænge ud efter en lang skole- eller arbejdsdag?

 

IMG_7973_(1)_kopi (1)

 

IMG_7979

 

Jeg vil starte min fredag aften med mine venner under armen og kurs mod Rosensgade. Når vi har sat os til rette i det hyggelige sofaarrangement med en økologisk Thy Pilsner i hånden, så vil jeg tage en ordentlig slurk, mens månedens Jazz Jam stiller op. Jeg vil læne mig tilbage i den knirkende sofa og nyde, at det er i weekend – i godt selskab og til vaskeægte jam.

Besøgt af Sofia Braad Hansen

 

Hvem: Teateret Ambassaden

Hvor: Rosensgade 11, 8000 Aarhus C

Hvornår: Caféen har åbent mandag til fredag kl. 12.00-19.00 og programmet for arrangementer ligger på deres hjemmeside www.ambassaden.dk. Når der er arrangementer åbner caféen som regel en time før eventets start.

Hvorfor: Fordi man kan få lov til at opleve Aarhus kultur på et jordnært niveau i hyggelige omgivelser. Der sker altid noget om det så er teater, musik eller en stemningsfyldt kop kaffe med vennerne.

Mønt: Forestillinger og events koster for det meste fra 50 til 100 kr. og caféen har forholdsvis billige priser, eks. koster en kop økologisk kaffe kun en flad 10’er.

Links: FacebookAmbassadens hjemmeside

 

IMG_8009

Skriv en kommentar