PORTRÆT: Aarhusianerne fik i mandags serveret dokumentarfilm på en ny og anderledes måde.

 

Udstyret med klapstole, filmprojekter og DR Dokumania Live i ryggen, præsenterede det frivillige projekt DokuramAa i starten af ugen dokumentarfilm under stjerneklar himmel. Aarhusianske tilskuere, forsynet med termokander og tæpper, fik således deres helt egen pop-up biograf.

 

DokuramAa havde pyntet op til filmvisningen // Alle fotos: DokuramAa
DokuramAa havde pyntet op til filmvisningen // Alle fotos: DokuramAa

 

Med byrummet som medspiller

DokuramAa vil sætte byen i spil gennem visning af dokumentarfilm ved Graven 21. Arrangørerne bag projektet ønsker større bevågenhed omkring en kulturscene, der formår at integrere et bredere publikum. Dette kan blandt andet lade sig gøre ved at rykke biograflærredet ud af de faste rammer, og spænde det op i det åbne gadebillede. DokuramAa vil med deres koncept blandt andet fange et publikum, der normalt ikke har interesse for dokumentargenren.

 

Når DokuramAa vil gøre dig høj på dokumentar, er det ikke kun med hensigten om at skabe debat. Det er i lige så høj grad et ønske om at samle et aarhusiansk publikum på en uforpligtende måde i utraditionelle omgivelser.

 

Et veloplagt publikum med kaffekopper og -krus.
Et veloplagt publikum med kaffekopper og -krus.

 

Lad idéerne blomstre

Med arrangementet vil folkene bag DokuramAa, udover at forære aarhusianerne gratis filmoplevelser, ligeledes inspirere andre til at udvikle og igangsætte lignende scenarier. Selvom sommeren er ved at afblomstre, mener arrangørerne, at byen afgjort rummer mulighederne for at etablere kulturelle tilbud i atypiske og alternative omgivelser.

 

Området omkring Graven 21 var fuldstændig fyldt med tilskuere.
Området omkring Graven 21 var fuldstændig fyldt med tilskuere.

 

Filmfremvisningerne fortsætter

Hvis du var så uheldig ikke at fange dokumentarfilm i det fri i mandags, kan jeg opmuntre dig med, at det formentlig ikke bliver sidste gang, DokuramAa gøder de aarhusianske kulturmarker med gratis filmvisning.

 

Hvad: Dokumentarfilmvisning.
Hvor: Graven 21.
Hvornår: Mandag d. 28. september.
Hvorfor: Det er enormt inspirerende at investere lidt tid i dokumentargenren sammen med andre aarhusianere på en uforpligtende måde.
Mønt: Gratis.
Links: Følg DokuramAa på Facebook for kommende arrangementer.