Liv over lov

Liv over lov

I onsdags troppede en del århusianere op foran “hjemløseteltet” ved Godsbanen for at yde støtte til dets bevarelse. De fulgtes med de hjemløse i en fredelig demonstration, der drog mod Rådhuset. Se filmrullen.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

Alle fotos: Petra K. Jensen

RÅB
Initiativtageren til Hjemløseteltet og pensioneret læge, Birger Schroll, citerede Kardemommeloven fra “Folk og røvere i Kardemomme By”, som den eneste lov, der gælder i teltet: “Man skal ikke plage andre eller sætte livet til, og for øvrig kan man gøre, hvad man vil!” Han talte også om, at ikke alle mennesker kan passes ind i det samfund, der er redt op til. I baggrunden råbte en hjemløs: LIV OVER LOV!

Hjemløseteltet er imidlertid et sted, de godt kan være. Et sted de selv har rejst. Et sted de holder af. Desuden er det et sted, der kun stjæler plads fra tomheden langs de gamle, golde og nedlagte skinner bag Godsbanen. Hvorfor er det så stort et problem, at en smule presenning får lov til at stå dér og beskytte nogle mennesker, der enten har det svært eller som er anderledes konstituerede, mod den bidende isvind, mens vi andre skruer radiatoren op på fem?

SVAR
Foreløbigt har politikerne besvaret demo’en med at sætte tre forvaltninger til at finde et sted, der imødekommer hjemløses, misbrugers og andre socialt udsattes behov. Det lyder altså til, at de ikke får lov til at beholde teltet, men får noget andet i stedet. Der er snak om et torv – i tillæg til fortorvet.
Vi håber politikerne holder deres løfte og bliver ved med at lytte til, hvad de hjemløse selv vil, og at det ikke ender med en løsning udtænkt af folk, der sidder og steger ved deres radiatorer, isoleret fra gaderne og menneskene som bor der.

VINK ønsker Hjemløseteltets beboere og besøgende god vind, god jul og god kamp!

Hvad: Støttedemonstration for Hjemløseteltet
Hvor: Følg skinnerne ved Godsbanen og et telt vil komme til syne.
Hvem: De hjemløse – mød mange af dem her eller i teltet

Hvorfor: Vi skal alle være her, også dem der hellere vil være dér
Links: Læs også tidligere VINKindlæg her, Artikel i ModkraftHjemløs jul

Skriv en kommentar