Vinter Vogue

Vinter Vogue

STREET STYLE: Vi har været rundt og finde nogle personer, som på en eller anden måde stod lidt ud i gadebilledet, for at høre om deres forhold til vintermoden. Det blev i denne omgang til seks stilforskellige urbanitter, der fortæller om det personlige, det blandede og det lagrede.


Onassis Kayyal
Stylist, creative mind & musik manager

Det personlige…


Onassis Kayyal på Store Torv // Foto: David Juárez


Hvad har du på?


“I dag har jeg bukser på fra Drykorn, sko fra Sand og en jakke fra Philosophy Blues Original. Slipset er fra Herr von Eden, en tysk designer, som fakstisk er en af mine favoritdesignere fra udlandet.”

Hvad er det fedeste ved vintermoden i år?

“Der er mange fede ting. Der er både store sweatere og fede vinterjakker, f.eks. fra Acne.”

Han fortæller, at han følger godt med i moden i både Danmark og udlandet, og svarer, når jeg presser ham for et konkret look, at “det er svært at præcisere, men at det handler meget om, at folk gør det personligt”.

Onassis vil helst ikke favorisere nogle mærker, da han i forbindelse med sin profession arbejder med mange forskellige. Jeg spørger om han i det mindste kan sige noget om, hvilke jakkesnit, han er blevet lun på. Som svar fremhæver han David Andersen. Om denne designer siger Onassis: “Han er lidt autrær og speciel i sine ting. Han er meget mørk i det og passer godt til den dyrkelse af gråtoner, vi har herhjemme”.

Han fisker også en aarhusiansk designer op af sit stilede, uldærme: Leon Louis, som “laver nogle fine ting”, siger han.

Hvad er den fedeste ting, du gør, eller selv har fundet på, for at præge din personlige stil?

“Der vil jeg nok sige at blande brands, altså mærker, med genbrug og ting, som jeg selv har lavet, og gøre det personligt. Det kan være en hat, jeg har lavet om, så den bliver mere personlig – mere mig. Det kan være en jakke, hvor jeg skifter knapperne ud eller får syet nogle bukser ind, så de passer mere til stilen i dag.”


Louise Torp Laursen
Læser til opkøber, TEKO

Det blandede (og rent sorte)…


Louise Torp Laursen på et hjørne af Pustervig // Foto: David Juárez


Hvad har du på?

“Sort. (hun griner). Ja, meget sort. Lidt afslappet samtidig med, at man prøver at pynte det op.”

Hvad er det fedeste ved vintermoden i år?

“Det er, at man kan mikse sådan lidt forskelligt med groft og lidt finere mønstre sammen.”

Hvad er den fedeste ting, du gør, eller selv har fundet på, for at præge din personlige stil?

“At gøre det lidt behageligt samtidig med, at det også er fint.”

Kan du komme med et konkret eksempel på, hvad du gør?

“Tage en nederdel på sammen med en lidt stor sweater.”


Thor Bested
Netop færdig med grundforløbet på Landbrugsskolen

Det lagrede…


Thor Bested i Klostergade // Foto: David Juárez


Hvad har du på?

“Denne her jagttaske, den har jeg arvet fra min bedstefar. Og jakken, det er min mors gamle. (griner) Og så har jeg bare fundet et par uldbukser i genbrug. Inden under jakken har jeg bare sådan en ternet skjorte.

Og du har også seler på, ka jeg se.

“Ja, seler det hører til!”

Hvad er det fedeste ved vintermoden i år?

“Vintermoden i år.. Orv, det ved jeg ik rigtig. Det er lidt svært, Petra.”

Jamen sådan en eller to ting, som du synes er cool?

“Jeg synes, der er kommet lidt mere strik ind, og det synes jeg jo er rigtig fedt. Altså jeg synes, at man ser strik alle steder. Ellers så ved jeg ikke så’n super meget om mode faktisk.”

Hvad er den fedeste ting, du gør, eller selv har fundet på, for at præge din personlige stil?

“Jeg ved det ikke rigtig, jeg synes næsten altid, at jeg har det samme på.”

Men er der sådan et eller andet, du bevidst tænker, når du sætter dit tøj sammen?

“Jeg kan godt lide, hvis man har en jakke på, at få det til at ligne, at man har en vest inden under, så det på en måde bliver lidt gammeldags i det. Det gør jeg tit.”

Aaarh, cool. Men det er en cardigan og ikke en vest, du har på?

“Ja, lige præcis. Det er en cardigan, men kommer lidt til at ligne en vest. Altså jeg kan godt lide at lave lag. Du ved ligesom i gamle dage, da man havde sjorte, vest, jakke og frakke på, så synes jeg ligesom, det er fedt, at man så’n kan se ind til bunden på en eller anden måde. Det synes jeg er sjovt.”


Viktor Østergaard
Risskov Gymnasium – 1g

Det nedtonede og hat…


Viktor Østergaard i Guldsmedegade // Foto: David Juárez


Hvad har du på?

“Jeg har en hat på fra Etudes studio Paris. Og så har jeg en gammel Hugo Boss jakke på, som jeg har fået af min far. En Diesel denimskjorte, Cheap Monday jeans og et par sorte støvler fra en vintage-shop her i Aarhus.”

Hvad er det fedeste ved vintermoden i år?

“At det er en meget mere afslappet silhuet, vi ser, og at det er en meget mere nedtonet farvepalet, som er i brug.”

Hvad er den fedeste ting, du gør, eller selv har fundet på, for at præge din personlige stil?

“Det vil jeg nok sige er at gå med hat. Jeg synes ikke, der er nok, der går med hat. Det viser så’n lidt, at man har styr på tingene. Det er jo en gammel ting.
Min personlige stil er ikke rigtig påvirket af, hvad de nuværende trends er. For at citere mit personlige idol Tom Ford: Trends kommer og går, men stil er forevigt.”


Maja Øls Søby Madsen
Egå Gymnasium – 3g

Det hyggelige og nittearmbånd…


Maja Øls Søby Madsen foran Domkirken på Store Torv // Foto: David Juárez


Hvad har du på?

“Derhjemme har jeg altid hyggesokker på.. Jeg kan godt li’ min hue. Den er fin. Ellers… Afslappet tøj. En top med en lille bluse ud over og en vinterjakke, som er dejlig varm. Og mine lange støvler, for jeg ka’ godt li’ lange støvler.”

Hvad vil du sige din stil er?

“Min egen. Jeg prøver ikke at efterligne nogen bestemt stil. Jeg går bare med det tøj, jeg godt ka’ li’, uden at det bli’r så’n provokerende, altså med vilje noget andet. Men så det bliver, det jeg synes, jeg godt ku’ tænke mig at tage på.”

Hvad er det fedeste ved vintermoden i år?

“Jeg er ikke gået så meget op i det, men generelt elsker jeg sweatere og hyggesokker og alle de ting, der hører til vinter. Og huer. Og nissehuer. Det er mega hyggeligt.”

Hvad er den fedeste ting, du gør, eller selv har fundet på, for at præge din personlige stil?

“Jeg ka’ godt lide at blande det hårde med det bløde – lyserød og så et nittearmbånd eller et eller andet, så det bliver mange sider af mig, der bliver repræsenteret i min stil.”


 Marianne Bech
Line producer / Producer manager v. M2Film Group

Det balancerede og beanie…


Marianne Bech i Klostergade // Foto: David Juárez


Hvad har du på?

“Jeg har et par Jordans, Nikesko på, som jeg lige købte i U.S.A. i sidste uge, som jeg er ret glad for. Og så har jeg et par jeans på fra Weekday, en lang bomber jacket fra FWSS – Fall Winter Spring Summer og to forskellige handsker på ved en fejl fra H&M. (griner) Jeg har også denne her clutch fra Moss Copenhagen med og min Føtexpose med varer i. Jo, og min leopard beanie som jeg også købte i L.A. i sidste uge. 

Hvad er det fedeste ved vintermoden i år?

“Hm, det ved jeg sgu ik’ rigtigt. Hvad er det fedeste… Jeg ka’ godt lide fake pels. Det synes jeg er ret lækkert. Ikke at jeg går så meget i det, men det synes jeg er ret cool. Og øhmmm.. De store, gode gamle Dr. Martens er kommet tilbage. Det ka’ jeg godt li’.” 

Hvad er den fedeste ting, du gør, eller selv har fundet på, for at præge din personlige stil?

“Jeg ka’ godt lide at mikse gammelt og nyt, tror jeg. Men det er jo ikke noget, jeg har fundet på…”

Det behøver det heller ikke at være. Det skal bare være noget fra den stil, du dyrker, hvad end den er hel original eller text book fashion (hvis nogen af delene findes).

“Det er et svært spørgsmål. Det er meget forskelligt om vi snakker, når man er på arbejde eller når man har fri. Jeg har fri i dag, så jeg går casual klædt. Men på mit arbejde er kunsten nok at balancere mellem noget som er så’n lidt business, men stadigvæk er mig i forhold til at være lidt casual og street, for det er dét, jeg ligesom godt kan lide at være. Men på mit arbejde er jeg nødt til at dresse det up.”

Hvordan ville sådan et outfit se ud?

“Det ku’ godt være et par stiletter og et par lidt løse bukser og en skjorte. Eller en sweatshirt og et par sweatpants og et par stiletter.”

Tak til de medvirkende – vi ses på gaden


Skriv en kommentar