Duften af pølser i svøb og pomfritter, der ligger og steger i frituren, møder mig, idet jeg træder ind på Børnenes Kontor på Frederiksbjerg Torv. Jeg har længe cyklet forbi Aarhus’ pølsevogne og undret mig over navnet: Børnenes kontor?!

.
De første pølsevogne kom til under anden verdenskrig. Det har lige siden dengang handlet om pølser og det gode formål, og det vil det også blive ved med. ”Det her er en ikke en grillbar – det er en pølsevogn”, lyder det fra Kenneth Hansen, der har været ejer af vognen siden januar. Han fastslår, at han er ikke interesseret i at lave burgere, men hellere vil vende pølser på grillen med kærlighed.

 

// Alle fotos: Julie Kristensen

.

Det skal være hipt igen

Hvert tiende minut bipper uret, og Kenneth stopper snakken og vender pølserne én for én. Han ligger meget arbejde i at drive den 40 årige gamle vogn – også selvom indtægten ikke altid er stor. Kenneth har indset, at vi (desværre) lever i år 2017, og at det ene efter det andet nye take away sted springer op i gadebilledet rundt omkring i byen. Salget i de danske pølsevogne er kun gået én vej, og det er nedad, men det vil Kenneth gerne ændre. Det skal være hipt at komme i en pølsevogn igen! Derfor sælger Kenneth også andet end “to ristet med brød”. Han har udviklet fem nye hotdogs, hvor nye og anderledes ingredienser topper den traditionelle hotdog. Så i Kenneths vogn kan du få jalapenos, ribbensteg, artiskokcreme, syltede rødløg og meget mere i din hotdog.

 

 

Det gode formål

Når du forlader vognen mæt og glad, har du samtidig bidraget til børn og deres vilkår. Sidste år samlede Børnenes Kontor 890.000 kr. sammen, hvilket gjorde, at udsatte børn i en alder af 8-12 år kunne komme på sommerlejr. De hjalp også voldsramte kvinder med børn og gav samtidigt fødevare hjælp til 315 familier. Dette er blot nogle af de ting, som pengene går til. Hjælpen til børn og børnefamilier med vanskeligheder er netop kernen i børnenes kontor, og det har det været siden 1944.

 

.

“En ristet?”

En ristet hotdog til 27 kr. er den bestilling, Kenneth langer flest af over disken, og inden kunden har talt til ti, er den lavet. Der er dog også plads til en god snak med den lokale pølse mand, og snakken breder sig hurtigt i vognen.

Du tager bare en kop kaffe, læner dig op af disken til duften af pølser, og så sker det; du får noget så dansk som en pølse i et brød, velbekomme!