Skateducate – træning for små, rå piger

Skateducate – træning for små, rå piger

FOTOREPORTAGE: To Kaospiloter har taget hinanden i hånden og har over to dage i Påsken stablet det første Skateducate event på benene. Fokus er på skate, udvikling og venskaber. Det gik over al forventning.

 

For de to Kaospiloter Anne Eggebrecht og Laura Grool var det drømmeprojektet – at samle ca. 20 piger i alderen 10-16 år, lære dem at skate og igennem det, give dem nogle styrker de kan bruge i fremtiden. Det kan opsummeres i tre ord:

Skate – At lære piger denne ellers mandsdomineret sport

Educate – At lære om skatementaliteten. Selvom du falder og slår dig (og det vil du på et tidspunkt!), så handler det om bare at rejse sig igen, børste sig af og komme videre. En mentalitet som er god at have med videre i livet, hvor man ofte kommer ud for udfordringer.

Empower  – At introducere pigerne til et imødekommende og mangfoldigt miljø, hvor man bliver taget imod som man er, har plads til at udvikle sig selv og opnå en god selvtillid.

 

Dette projekt blev til skatelejren Skateducate, der blev afviklet d. 14. – 15. april, hvor 12 seje unge piger og 11 frivillige deltog. Projektet er en del af Anne og Lauras studie som Kaospiloter, så efter det nu er blevet afviklet, skal der evalueres, og det er kun positivt, det de kan se. Efter kun 2 dage har folkeskolepigerne både fået en god feeling for skate, lært lidt om fotografering og redigering, og lært at lave batiktrøjer. Men vigtigst har pigerne fået nye venskaber og lært, at ”Du kan hvad du vil” og ”Op på hesten igen” ikke bare er tomme ord, men rent faktisk en vigtig lære at tage med sig i hverdagen.

 

Se nedenunder de rå piger i aktion:

 

Alle fotos: Emilie Garbrecht Brodersen
Alle fotos: Emilie Garbrecht Brodersen

 

IMG_71351 IMG_71331 IMG_71281 IMG_71191 IMG_71151 IMG_71092 IMG_7113

Hvis I er ligsom mig, så er I også lidt kede af, at man ikke fandt samme tilbud, da man var lille. Men selvom man er kommet i sine 20’ere, og har måske lidt mere frygt i livet, så er det overhovedet ikke for sent.
En opfordring herfra til at tage noget af denne gode skaterånd og dele den med verden, og brug din lørdag på at kaste dig ud i noget nyt og spændende eller noget, som du altid gerne har villet lære – evt. at skate.

 

God weekend og påske!

 

Link: Skateducate’s Facebook

Skriv en kommentar