Postkort fra LungA

Postkort fra LungA

HIP HIP fra LunGA, et kunst/musik-BRØL af en festival (hæ). Befinder mig i Seydisfjördur, østfjorenes kulturcentrum og er meget forpustet. Efter virkelig hardcore uge. Med ferniseringer, crazy happenings, disco lunches, trash art/skraldeskatte og hvaler (ej ok. Kun én hval). Og jeg er forelsket, Aarhus. I vandfaldene, i menneskene, i alt det andet. Og og og. Aarhus: Det er først begyndt at regne i dag.

 

Kæreste Aarhus

 

Et vådt kys fra en lille våd aarhusianer omringet af våde venner (lidt større) på vores yndlingscafe i Seyðisfjörður. Udsigten er så vild; på den næsten irriterende smukke måde (gør én pisse sur). Fjeldene omfavner vores by og hjem. Og smeltevandskilderne ligner bittesmå arterier.

 

tumblr_n8uzdwMM2u1tgio4ao1_1280

Se. Det var dengang solen skinnede. Og Aarhus. Den gjorde det faktisk det meste af ugen. Uafbrudt. All day. All night. MEN: det er faktisk meget, meget hurtigt begyndt at biive mørkere på Island. Altså mærkbart. Alle fotos: Magnús Elvar

 

Vi er en lille hemmelig breakfast club. De frivillige. Vi er næsten de eneste tilbage i byen. Bortset fra de lokale, self. Og så Seyðisfjörðurs nybyggere: en sand kaospilotkoloni af kække, byggelystne, aarhusianske entrepenører (De har stiftet et kunstnerkollektiv ved navn Heima. Nice hang out place. Der skriger af kaospilot).

Meget overtrætte frivillige i dag. Griner hysterisk med vores hæse, smadrede stemmer (alle er blevet syge. Vi har boet i det samme klasselokale hele ugen. A la summer camp. Smittet hinanden. Folk har røget sig selv i laser. Badet i fjorden og i vores hot tubs (kan simpelthen ikke være sundt med så markante temperaturforskelle).

 

tumblr_n8umvl2Tog1tgio4ao1_12801

Se, hvor de bader. De elsker det. Og dør af lungbetændelse om et par uger. Just saying

 

Folk med lidt for meget swag

 

LungA har tiltrukket folk fra hele verden. Designere, filminstruktører, lyddesignere, kunststuderende, musikere og en danser eller to. Folk med lidt for meget swag, kaospilottyper, fab gay-peops, rapkæftede Londontøser, en petit parisienne ved navn Audrey (som vi elsker), islandssweatre med skæggede mænd inside, en rødhåret islandsk beauty, der ligner Sansa fra Games of Thrones på en prik (har ikke kaldt hende andet.)

 

tumblr_n8uq0tOBDf1tgio4ao1_12801

Ressourcestærk kaospilot bygger scene på festivalområdet

 

tumblr_n8veisurkt1tgio4ao1_12801

Ressourcestærke kaospiloter bygger videre (Den hentede sine venner).

 

 3-kløver kids og pigebander

 

En østrigsk radiovært blev vores bedste ven, nærmest fra day one. Love at first sight. Han elsker musik, vi elsker musik (hæ. Best friends for ever), han elsker crazy coincidenses (Det gør vi også!) og: homorettigheder, upcoming europæiske byer, twin connections. Og rigtig meget mere!

Vil så gerne have at mine nye venner kommer og besøger os, Aarhus, så du kan møde dem (mange halve aftaler already). Men altså. Ikke ligesom afslutningsscenen i Grease (we will go together. hæ). Men Aarhus. Du ville elske dem.

 

tumblr_n8uq9g5yqT1tgio4ao1_12801

Lokal kunst. Seydisfjördur var inviteret til fernisering. Og vi var der.

 

 

Öldurót Tima

 

På vores workshop, Öldurót Tima, har vi leget med tid. Ritualer, spiraler, kedsomhed. Myter.

Vi har undersøgt, hvordan tiden opfører sig, når man leger gemme (kontrasten imellem ventetiden, der opstår, når man har simpelthen har gemt sig så godt, at en identitetskrise indfinder sig. Man føler sig forladt. Og keder sig helt kold og irriteret. Spekulerer på, om de andre har glemt én. Og i den anden grøft: minutterne før man bliver fundet. De mest intense i løbet af éns liv. Hvor man næsten ikke kan lade være med at afsløre sig selv af den rene spænding/begejstring. Evt. med lille hæst hyl).

 

tumblr_n91gvtB4I81tgio4ao1_1280

Hvaler har noget, der minder om en menneskelig tidsfornemmelse. Så det var logisk for os at bygge en enorm tids-hval skabt af hønsenet og pap maché (kan godt selv høre det, Aarhus. But why not?) Han er tørlagt, strandet, men over all tilfreds. Har fået meget opmærksomhed, da vi transporterede ham igennem byen til the final show.

 

 

Hårstrå er tidslinjer, måske (u can measure time in your hair)

 

Har leget med hår. Og tid. Ha. Har tænkt på, hvordan øjeblikke og dage og måneder gror ud af vores hovedbund. (If you wanna erase your past, go bold. Ja. Det var mit motto). Fik lov at måle en blåhåret piges længste hårstrå og jeg udregnede hvor lang tid det havde fulgt hende. Spurgte hvad hun havde lavet, i hver af de cm. lange måneder, som håret kunne huske. Forelskelse eller underlig shampoo, måske lus. Eller rejser.

Har ellers virkelig været optaget af awkward moments. Hvordan tiden strækkes ud og rummet udvides. Det akavede øjeblik er noget af det skrøbeligste og fineste, synes jeg. Se om du er enig:

tidsting2

Ord: Eva Maria Lund Nielsen

 

 

Can I take your picture?

 

Kristian har rekonstrueret akavethed med små menneskeforsøg. Og han har fanget det på film. Et lille tidseksperiment. Har hele ugen spurgt tilfældige, om han måtte tage et billede af dem. Og i stedet optaget en lille video, alt imens mennesket forsøgte at holde et pose in the spot light. I stilhed. Dog med få opmuntringer fra Christian: SMILE. Keep smiling! Jau. I’m sooo bad at this, sorry.

Situationen er beskrevet i det følgende. Moment number one.

JAU_awkward.001_

4/12 akavede øjeblikke. Ord: Eva Maria Lund Nielsen

 

 

Udmattet af kunstforbrug. Og alt for meget ilt.

 

Kan slet ikke håndtere mere natur at this point. Eller kunst. Er overstimuleret som et projektbarn fra meget, meget ressoucestærk familie (nature/art-overdose. Alle symtomer er til stede, også hos venner. Sløve, dopy blikke). Savner at besøge Mac D. Eller et storcenter. Uden at skulle tænke på at producere en musikvideo til et østrigsk punkband (ja. Du hørte rigtigt. Christians venner har kontaktet os. Vi er på opgaven).

 

Trash/Treassure/Art

 

Det har været så imponerende, det de andre workshops har produceret. En confession-makulator i en gammel vaskemaskine. Et kalejdoskop, man kan kravle ind i. Excentriske, elekroniske selvspillende instrumenter. Fx i form af en kaseret cykel. Gameboy-agtig retrokunst. Et klinisk smilelaboratorium med en professionel ekspert i smil (dog ikke en workshop-produktion, men en del af en udstilling, hvor en række islandske upcoming kunstnere var blevet inviteret til at go crazy i en gammel, rå industrihal ved havnen. Lige ved musikområdet. Berlin-stemning indendørs. Og fjelde udendørs).

 

tumblr_n8uzddCZc01tgio4ao1_1280

Workshoppen “Beast Factory” har skabt en vanvittig kolletion af uhyrer. Dette er det øverste af skymonsteret.

 

tumblr_n91gtrsCE01tgio4ao1_1280

Lille genert bænkebidderagtigt monster skabt af Beast Factory. Et meget sky monster, det er sjældent at det vover sig ud. Også truet. Der er faktisk kun ét frilevende eksemplar tilbage. Så vidt vi ved.

 

Sprogforvirringsskyen har lagt sig som en epedemi over Seydisfjördur. Er begyndt at tale en form for fællessprog (gæt og grimasser. m. lyd.) Der tales selvfølgelig islandsk (islændingene gør det problemløst. Og nogle af os andre prøver virkelig hårdt. Som i VIRKELIG hårdt). Jakob og jeg griber sommetider os selv i at tale engelsk til hinanden i op til ca ti minutter, når vi er alene, før det går op for os, at vi begge to egentlig taler ret godt dansk. Flydende, faktisk.

 

På falderebet: SE SE SE. Billeder fra musiknatten i verdens vildeste festivalområde.

 

tumblr_n91i32ynvJ1tgio4ao1_1280

Scenen som et lille bål ved fjordene

 

tumblr_n91h62lNwj1tgio4ao1_1280

Virkelig fråderen bar på festivalområdet. Vi sneg os op på taget og dansede. Kiggede på flydende, halvgennemsigtige skyer over fjordene. Og råbte.

 

 

 

Vi ses 

 

Vi har søsat en lille flåde af små papirskibe. For at sige farvel, slippe øjeblikket fri. Vi kunne også give slip på noget andet, hvis vi ville. Fragtet ud i ingenting på små paprisfiskerbåde.

 

Vi vandrer og skriger i fjeldene, fordi vi kan. Vi kan klatre op til vandfaldene, sidde på små afsatser, mærke dråberne mod huden. Drikke smeltevandet. Og man kan suge sig fast til bjergsiderne og nærmest føle, at man er limet til en næsten lodret flade.  Billedet under er mindre actionpacked, men har nærmest været os hele ugen. (Tit i selskab med en champagne. Altså i vores tilfælde.)

 

tumblr_n91i0k0GM01tgio4ao1_1280

Det ku også blive dig. Hvis du altså tager til LungA næste år. Gør det nu bare.

 

 

ps: en dedikation

 

Siger snart farvel til Island.

Aarhus. Jeg elsker og savner dig. Men når jeg skriver, tænker jeg især på én af dine børn. Han har mørke krøller. Han hedder Mathias. Og jeg længes efter ham i hele min krop. Min elskede kæreste i det danske. Håber han har passet på dig, mens jeg var væk.

Dette brev er dedikeret specielt til ham.

Kærligst, Eva

Skriv en kommentar