Podrun Aarhus Ø – få indblik i havnens udvikling i fart

Podrun Aarhus Ø – få indblik i havnens udvikling i fart

Vidste du, at Lighthouse om et par år tæller et 142 m. højt tårn, der til den tid vil være Danmarks højeste? Få en guidet løbetur i industriområdet på havnen, også kaldet Aarhus Ø, med Dansk Arkitektur Centers nye app, Podrun.

Pod, 1

Kan en løbetur have andre formål og omdrejningspunkter end at holde dit sommerferieramte korpus fit?
 
Dansk Arkitektur Center (DAC) har udviklet en ny applikation, Podrun, der i landets fire største byer, København, Aarhus, Odense og Aalborg, guider der rundt i industriområder, der lige nu og her forvandles til bydele, grønne områder og arkitekturmæssige perler.
Mens du løber en tur kan du høre fortællinger på engelsk om, hvordan Aarhus Havn har ændret karakter og funktion. Du har med garanti undret dig over kranernes evige sving, Isbjergets blå altaner og Bestsellers nye lokation. Ved hjælp af en GPS registrerer app’en, når du nærmer dig de spots, hvorom der er facts og fortælling, og så snart du med hastige skridt nærmer dig bygningen eller krateret, hvor der engang kommer til at ligge et bygningsværk, går fortællingen pædagogisk i gang i dine ører. Er du mere til et moderat tempo, kan du sagtens gå (det gjorde jeg grundet tekniske gøremål) – der vil blot være lidt længere mellem fortællingerne.
Pod, 2
App’en fordrer på forfriskende vis én til at se, når man løber. Hvad passerer? Hvilke bygninger? Man bliver med fortællingen i ørerne mere opmærksom – og vidende. Sansningen skærpes og omhandler  en anden kropslig og urban dimension, end når man spurter derudaf med elektroniske beats i ørerne og Endomondo-opdateringer (kendt løbe-app), der gør én opmærksom på kilometer og tider, tikkende på telefonskærmen.
Aarhus Havn er i en rivende udvikling, og historien om den skrives i dette øjeblik. App’en bidrager med informativ og vigtig viden omkring ny arkitektur og byudvikling i vores by. At du, alt imens byen bygges, løber en selvvalgt tur midt i det hele er blot en sjov måde at forbrænde kalorier på – og opleve arkitektur på. Go!
Pod, 3
Hvad: Podrun – Dansk Arkitektur Centers nye løbeapp
Hvor: Aarhus Havn/Aarhus Ø/Industriområdet – gå blot ned til havnen, aktivér din app og løb eller gå en tur omkring Strandbaren, Lighthouse eller hvor du synes. Du laver selv din rute. Rute, tid og kilometer kan du efterfølgende gemme
Hvornår: Lige når du har lyst
Hvorfor: Fordi du får gode informationer og sjove facts på din løbetur – og ser byudviklingen her og nu
Mønt: Gratis
Links: Se hvordan du downloader app’en til din iPhone her

Skriv en kommentar