cropped-VINK-logo-sort.png

På en stille, solrig søndag, blev jeg på skattejagt rundt i byen mindet om, hvor pragtfuld Aarhus er. Og hvor meget jeg glædes ved tanken om igen at få lov til at besøge og opleve byens mange fantastiske rum. Jeg tør næsten godt love, at denne skattejagt vil få dig til at tænke, se, huske, lytte, smile, grine og måske sætte hverdagen en smule i perspektiv. Om ikke andet kan denne anbefaling måske krydre lidt på din næste gåtur.

Hvis du har brugt det meste af din fritid under denne lockdown på at traske diverse stier i Aarhus fuldstændig og aldeles papirtynde i et desperat forsøg på at holde humøret oppe, er du absolut ikke alene. Det skulle jo eftersigende være så sundt, det der med de 10.000 skridt om dagen. Jeg vil gerne indrømme, at jeg er blevet en smule besat af at nå op på det store magiske tal. Hvad skulle jeg ellers tage mig til i disse tider?

Heldigvis har to dygtige dramaturgistuderende brugt deres lockdown på at forsøde livet lidt for alle os gåturs-hungrende væsner. De har nemlig udviklet den corona-venlige skattejagt FIND BERNIE, som tager dig på ’lykkevandring’ gennem Aarhus’ gader. En søndag formiddag tog jeg derfor min roommate under armen, og så begav vi os ellers af sted – man bliver vel aldrig for gammel til en skattejagt?

PÅ JAGT EFTER LYKKEN     

Du er på ’lykkejagt’ rundt i Aarhus med selveste Bernie Sanders, og hvis ikke dette allerede er en grund til at komme op og ud af døren – ja, så ved jeg snart ikke. Det er den mystiske karakter med det kryptiske navn Mister Furtitudo, der guider dig igennem de mange gader, stræder og afkroge af smilets by. Bernie søger nemlig hemmeligheden bag danskernes lykke. En lykke, du nu har til opgave at undersøge med gådefulde skridt gennem byen.

Vores tur? Vi kom fra start med både godt humør og masser af gåpåmod og så… gik vi den helt forkerte vej. Herefter lærte vi at løfte blikket fra asfalten og kigge op. Vi ville nødigt gå glip af den næste post. Forvirrede midt på Frederiksbjerg kom vores unge øjne alligevel til kort, og lige der, da næsten alt håb var ude, kom en kærlig ældre dame os til undsætning og pegede os resolut i retning af vores næste post. Og jeg lover aldrig nogensinde at betvivle den ældre generations skattejagtsevner igen.

Atter kunne vi drage videre, og så var det vist også snart tid til den obligatoriske kaffepause. En pause blev til to pauser og vores trætte ben gjorde et lille ophold midt på Store Torv, mens solen varmede os i ansigtet. Du bestemmer nemlig selv, om du vil færdiggøre jagten på rekordtid, eller om du foretrækker et mere slentrende tempo – skattejagten skal alligevel nok sørge for at gøre dig opmærksom på at kigge op, kigge ind og bevæge dig videre. Og mon ikke vi alle har brug for dét netop nu?

Illustration: Find Bernie’s Facebook-side

Kig op!

Det mest vellykkede ved denne skattejagt er, at den med en god portion humor og et drys af fælleskabsfølelse formår at guide dig steder hen, som du måske har glemt – eller endnu ikke har befundet dig. Turen guider dig til højre de steder, du oftest går til venstre, og tvinger dig til at fokusere på de små detaljer i byrummet.

Turens højdepunkter findes i de små, næsten rituelle handlinger, og her er det, som om skattejagten vil minde dig om, at du ikke er alene. At der kommer en dag, hvor vi igen kan bevæge os frit mellem og med hinanden. Om du finder lykken, vil jeg ikke afsløre, men tager du en god ven med på slæb, er lykken vist allerede din. Det eneste du behøver: din telefon, dit gåturs-parate bentøj og det gode humør – af sted med dig!

 

FIND BERNIE koster 30 kr. og kan opleves til og med mandag d. 5. april 2021 – billetter kan findes HER.