NorthSide 2019: Pladsen er åben!

NorthSide 2019: Pladsen er åben!

NorthSide Festival 2019 starter nu. De næste tre dage vil Ådalen flyde over af høj musik, ølkander og tusindvis af mennesker. Midt i den pæne, polerede og planlagte festival, vil VINK tage dig med på eventyr.

Nu sker det: pladsen er åben i Ådalen til årets NorthSide Festival. Snart skal dalen emme af varme solstråler (forhåbentlig), kølende fadøl og koncerter på stribe. I år træder Bon Iver, The Streets, L.O.C. og en hel del flere op på de tre scener. Den røde, den blå og den grønne.  

Scenerne er klar. Musik og mennesker mangler // Foto: Jonas Kjærsgaard

En pop-up bydel

Men en festival er mere end en bunke koncerter samlet på samme sted i et par dage. En festival forvandler et helt område til en ny, midlertidig, pulserende og intens bydel. De store hovednavne på de farverige scener bliver akkompagneret af dans, madboder og diskussioner om politik og kultur.

Til at fylde de tomme maver står madboderne klar til at servere alt fra toast til østers til is. Blandt andet den aarhusianske og plantebaserede restaurant Mikuna vil være at finde i madmekkaet sammen med GRØD, Letz Sushi og Meyers.

Boder og barer er sat op // Foto: Jonas Kjærsgaard

Ådalens afkroge 

NorthSide består ikke kun af internationale og store kunstnere og kendte spisekæder. Derfor tager VINK dig også med på jagt efter det upolerede i en ellers gennemarbejdet og pæn Ådal. Vi søger ud i festivalens afkroge og dækker ikke kun de musikalske oplevelser, men festivalens mange facetter. Hvordan er Aarhus-kultur for eksempel repræsenteret og inddraget på festivalen? Er der overhovedet noget undergrund at finde på pladsen, i Kolonihaven eller til Sideshow? Det er det, vi skal finde ud af:

 

Her er nogle af de arrangementer og fænomener, vi på redaktionen ser frem til:

Festivalindretning: Der bygges en del til sådan en festival. Både boder, scener, men også sociale konstruktioner. På lørdag hører du mere om et sådan eksempel fra et par lokale aarhusianere. Men gæster indretter også selv rum på og omkring pladsen: Hvilke sociale rum dannes der for eksempel uden for festivalen?

Musik: Hvad synes du, fan? Igen i år vil vi forsøge at inddrage publikum til anmeldelser af forskellige koncerter på festivalen. Kig dig over skulderen! Hvem er det? En VINK skribent på udkig efter en superfan!

Dagens røver: Pas på, hvad du siger! Vi vil i år forsøge os med tegneserieformatet, i form af en stribe, der fortæller dagens røverhistorie. Historierne tager udgangspunkt i ting hørt eller sagt rundt omkring på festivalen. Du kan ikke vide dig for sikker: Vi har et øre alle vegne!

Sideshow, dans og glimmer: Sideshow er som navnet indikerer en ramme for alt det skæve, og dermed ret tiltrækkende for VINK. Der er dans, fest og farver… og glimmer.. masser af glimmer. Vi glæder os!

Kolonihaven: Hvilket sted er bedre, hvis man trænger til lidt ro og fred fra musik og fest, end den gode gamle kolonihave? For andet år tilbyder Northside velkommen i Kolonihaven, der byder på tæt tango, keramisk kunst og naturvine.

 

Skriv en kommentar