NORTHSIDE 2018: MORGENBOLLEBAGNING I KOLONIHAVEN

NORTHSIDE 2018: MORGENBOLLEBAGNING I KOLONIHAVEN

Mens de fleste festivalgæster stadig sov deres brandert ud, var VINK og en god snes festivalgæster stået tidligt op. Hvorfor? De skulle bage boller med Sofie fra Meyers. Tag med os i kolonihaven – og til morgenbollebagning, eller rettere morgenbolleæltning. 

Denne formiddag var VINK på en mission. Vi havde jo selvfølgelig læst årets Northside-program grundigt før festivalen – og her studsede vi over noget; “11.15 Meyers Bageworkshop”. For hvem pokker bager boller, mens de er på festival? Vi er i hvert fald væk fra den del af Roskilde-segmentet, som spiser makrel på dåse, og som ikke har været i bad i 8 dage. Det er helt sikkert.

 

// Alle illustrationer: Iris Bakker

 

Til bageworkshoppen gør Sofie fra Meyers det at høre om surdej og koldhævning spændende for de fremmødte. Og de virker rent faktisk som om, at de finder det interessant, altså de fleste af dem. Der her er tale om et segment, der kun kan betegnes som bage-entutiaster (med dertilhørende kærester, som er slæbt med til bolleæltning). Men hvorfor så på en festival? Kunne man ikke lære at bage boller og kanelsnurrer en anden dag? Fordi det er et afbræk: “Når man normalt går fra møde til møde, fra man går ud af døren til man kommer hjem igen. Så er det her bare en dejlig, og anderledes, måde at bruge sin dag på”.

 

 

For en brødbagningsnovice som undertegnede, så virker dette helt fjernt. Men jeg forstår dog godt, at workshopdeltagerne synes, at eventet i Kolonihaven er hyggeligt. Det har en helt anden vibe end resten af festivalen. Der er ro på. Der er tid. Mange af deltagerne har da også deltaget i flere andre events i Kolonihaven – både i år, og sidste år. Det virker nærmest helt som en slags Kolonihave-Kult. En af deltagerne var for eksempel til præcist samme bageevent sidste år. Men det er da også super fedt at høre om glutenopstramning (et helt nyt ord for undertegnede), hvis man nu er brød-entutiast.

 

 

Til formiddagens bageworkshop var der også et ekstra krydderi, som allerede viste sig under morgenkaffen forud for bolleæltningen. Nemlig tømningen af toiletterne fra det berygtede artistområde, som er placeret lige ved siden af Kolonihaven. For der er jo ikke noget som kanelsnurre og lidt øko æblemost serveret til lugten af musikerafføring.

 

På trods af duftmæssige udfordringer var det en rigtig hyggelig formiddag. Kolonihaven er et dejligt frirum på en hektisk festival – glutenstramninger eller ej.

 

Fortsat god festival!

// Anne

Skriv en kommentar