Croquis- og Cava-arrangement fungerede superfint over zoom, faktisk foretrak croquismodellen at smide tøjet foran webcam frem for folk.

Eventarrangører i Aarhus og i hele verden har været nødt til at tænke kreativt, nu når fysiske arrangementer ikke er mulige. Jeg tog til online Croquis- og Cava-arrangement for at se, hvordan noget så intimt fungerede online.

Med computeren tilsluttet opladeren, sad jeg klar på zoom. I højtaleren, lækre Rhye fra den playliste, jeg var blevet tilsendt af arrangørerne, Alberte, Anja og Amanda, som står bag det mobile kulturhus Club Curious.

Efter en kort introduktion til aftenens planer, blev cavapropper poppet, og croquismodellen Line* tændte sit kamera, smed sin sorte morgenkåbe og stillede sig klar i første position. Stående, med kun sin krop i billedet. Det var først i anden position, det blev synligt, at Line faktisk ikke var splitternøgen, hun havde mundbind på.

Introvert croquis model

Det var Line selv, som foreslog mundbindet til arrangørerne, og de var med på idéen. Hun ville gerne beskytte sin identitet, hvis nogen kunne finde på at tage screenshots.

“Det behøver man jo ikke være bange for, når man møder op fysisk. Så kan man se, om nogen tager billeder. Men man bliver nødt til at være mere påpasselig på internettet,” siger croquismodellen.

Selvom konsekvenserne virker skræmmende, vendte Line det til noget positivt, at hun skulle stå croquismodel foran sit webcam.

“Jeg er introvert og har ikke behov for at se folk i øjnene – tværtimod er det nemmere, når jeg ikke behøver det. Det var rigtig rart ikke at kunne fokusere på, hvor mange folk som stirrede på mig,” griner croquismodellen.

Der blev også sendt live fra arrangørernes eget tegnebord. // Foto: Club Curious

Gode vibes

Modsat croquismodellen (Line) nyder arrangørerne øjenkontakt, og hvad der hører med. De synes, der skal være en helhedsfornemmelse til deres events. Det er ikke bare at tegne sammen. Det er det hele, musikken, det man spiser og drikker, det er ‘viben,’ som de selv siger. Og så kan de godt lide at gå rundt mellem deltagerne, småsnakke lidt og se deres værker, noget som ikke er muligt online selvfølgelig.

“Det var rigtig rart af se deltagerne i øjnene, da de hentede deres tegne-kit dagen før arrangementet. Så var de ikke bare folk på en skærm,” siger arrangørerne.

Tegne-kittet bestod af papirer i forskellige kvaliteter, størrelser og farver, to farver kul og selvfølgelig en flaske cava i en papirspose, som jeg hentede på Mejlgade i Club Curious’ midlertidige drop-off location en kold onsdag aften.

Hjemme bedst

Én, som ikke behøvede at bevæge sig ud i kulden, var croquismodellen Line.

“Jeg kunne smide tøjet i mit soveværelse og føle mig tryg. Virkelig, virkelig tryg,” siger hun.

Og jeg følte mig også tryg i Club Curious’ varetægt. Det var min første croquissession, og det var slet ikke så grænseoverskridende, som jeg havde forventet. Måske fordi jeg ikke fik øjenkontakt med et nøgent menneske med benene i vejret. Måske fordi Club Curious havde så godt styr på teknik, og hvad der ellers kunne gå galt. En hel flaske cava kan også være svaret.

I hvert fald kan jeg forestille mig, at online-croquis er kommet for at blive.

 

*Line er ikke croquismodellens rigtige navn; redaktionen er bekendt med hendes identitet.