”Min salon skal ikke ligne en salon”

”Min salon skal ikke ligne en salon”

I frisørsalonen Perfect Hunter skal det være lidt mere anderledes. Lidt mere fedt. Lidt mere: ”Hvad fanden er det, hun laver derinde?”. VINK har mødt kvinden bag den meget spændende frisørsalon.

 

De fleste, der tripper forbi Perfect Hunter i Latinerkvarteret, vender hovedet, kigger en ekstra gang eller åbner den blå dør for at hilse på den sprudlende frisør Pernille Møller. Hun er denne tirsdag klædt i sort, og selvom hun hader sort tøj,giver det mere plads til salonens mange indtryk.

 

Gulvet glitrer af sølv. Kufferter er stablet under spejlene. LP’er og deres covers blander sig med frisørgrej på vægge og borde. En føntørrer er bundet fast til et loftrør. Farverige rammer med billeder af frisurer og den store saks i loftet minder mig om, at jeg er ”hos frisøren”. Men ellers er der nok, der kan hive én ud af frisørstolen og forvirre det billede. På den gode måde.

 

”Idéen er, at man skal kunne føle sig hjemme. Min generation, som har været ung i 80’erne, skal kunne kigge rundt og huske tilbage i tiden. Der er farver, det er hyggeligt og lidt retro,” lyder det fra den selvstændige frisør, der har haft fingrene i faget i 20 år.

 

Alle fotos: Tue Rasmussen

Alle fotos: Tue Rasmussen

Og selvom man ikke er fra 80’erne, føler man sig hjemme, når man får lov til at kigge på familiefotos på spejlene og lave sin egen kaffe, hvis salonen er fyldt med kunder.

 

Det hele startede i Tyskland

For at være helt præcis startede den farverige frisørkarriere i januar 93 i Steintor, Bremen. Inden da stod den på dressur på landsholdsplan, og den 20-årige Pernille kom til Bremen for at blive en bedre rytter. Hun skulle bare være der et år, men et blev til seks, og så blev hun frisør.

vinkimgfileiNdascjNirSDQCjsyvLn

Pernille arbejdede på en stor og fin salon, hvor der ikke var plads til meget personlighed. Samtidig blev hun fascineret af en ”fuldstændig sindssyg frisør”.

 

”Jeg måtte bare være deres kunde. En klipning kostede 20 D-mark. En snak om frisuren og så fuld knald på musikanlægget. De skoddede cigaretter på gulvet, og folk føntørrede selv deres hår,” siger Pernille. Hun var der én gang, men oplevelsen har hun taget med sig.

 

”Kan de det her, så kan jeg også,” tænkte hun og lavede sit eget koncept i Danmark. Først i Kolding,nu i Aarhus. Perfect Hunter åbnede d. 25. januar i år.

Et livsstykke af en salon

Størstedelen af finurlighederne i salonen er Pernilles egne. Dukken med kvindekrop og mandehoved står udenfor i alt slags vejr og har fulgt hende altid. Det samme har hendes støvgrønne kasseapparat og tre særlige frisørstole:

 

”De stole skal altid være en del af mit liv. Hvis jeg engang ikke har min egen salon mere, så skal de stå rundt om et bord,” siger hun.

vinkimgfilesYagnZxGZiDywJWVTPeW

 

Pernille samler ting på loppemarkeder, hun kan bruge i salonen. Kunder giver hende også ting, hun laver om og finder plads til. Men hun er ikke den store samler og tager kun imod ting, hun kan bruge. Og frisøren har stadig mange idéer i ærmet.

 

”Loftet er jo ikke fyldt ud endnu,” griner Pernille. Derudover skal salonen have et skilt, der passer bedre til gaden. Hun vil også gerne lave et postkort med billeder fra salonen, som turister gratis kan tage med sig som en del af oplevelsen.

vinkimgfilenRCDpEuFNIWUCSmkMNWD

Den perfekte løsning

Den tyske frisørsalon var for voldsom for Pernille. Hun skodder ingen cigaretter på gulvet og nyder at snakke en masse og opleve en masse.

Hun vågner aldrig op uden lyst til at tage på arbejde, da hun hygger sig med sine kunder og venner fra gaden. Og biksen, den kører hun helt alene.

 

”Jeg har prøvet at have ansatte, og jeg vil hellere bare være mig selv. Jeg er her jo hele tiden alligevel,” siger Pernille, der heller ikke har brug for nogen pauser på en arbejdsdag. I stedet snupper hun hurtigt en kop varmt og en rugbrødsmad, mens der er kunder butikken.

vinkimgfileaEKbJXMfKJakGUKDOxLB

Pernille Møller har altså fart på, men hun nyder det og kan ikke stresses. Heller ikke selvom hun uden for salonen også betegner sig selv som 100 procent mor.

 

”Det her er mit liv, og jeg elsker det. Det er der ingen, der tager fra mig,” siger Pernille og fortæller, at salonen hedder Perfect Hunter, fordi det er sådan, hun gerne vil have det, når hun arbejder. Hun jagter det perfekte. Jagter arbejde. Jagter livet.

Hvad: Perfect Hunter

Hvem: Pernille Møller

Hvor: Volden 17, 8000 Aarhus C

Hvornår: Mandag, onsdag, torsdag og fredag: 10:00-17:30 Tirsdag: 10:00-20:00 Lørdag og søndag: LUKKET

Hvorfor: Fordi det bliver en tur til frisøren, du sent vil glemme.

Mønt: Se Pernilles priser her.

Links: Følg Perfect Hunter på Facebook her eller tjek Pernilles hjemmeside ud.

vinkimgfilescgyUiQNUrWlCVAxcCnk vinkimgfileZjieEwxpozuSeGvbpNVd

Skriv en kommentar