Made by Me

Made by Me

‘For You’ med egne hænder og kærlighed. Hvis du har uld i lommerne og måske en anden idé om gaveånd og ovenikøbet verdensånd, så er der et arrangement på onsdag, der formentlig lige er noget for dig.

 

Danser vi rundt om juletræet eller om den gyldne kalv? Som min kristne, samfundskritiske moffy (morfar) ville spørge gennem en sky af Scotsman.

 

Pedestrians walk by the window display at an Old Navy store in Monday, Sept. 21, 2009 in downtown Chicago. (AP Photo/Kiichiro Sato)

Træt af neonreklamernes kolde lys? Har du lyst til at underholde idéen om et alternativ til (jule)shoppingkulturen? Så læs med.

 

UngEnergi, en ungdomsforening med bæredygtige ambitioner, spørger: “Er du også træt af forbrugsfest og miljømisbrug? Har du brug for lidt kreativt indspark til julegaveræset? Og er du bare lidt i julestemning?”

Det er de selv – tydeligvis: Indigneret, inspireret og i julestemning, hvorfor de har skabt tiltaget “Bæredygtig jul”, som er et alternativ til vores røde og hvide shopping-show, der kan ruinere både økonomi og godt humør. Vi inviteres til (gen/om)forbrugsfest på Studenterhuset, hvor man kan recycle eller upcycle sine ting og gøre dem foræringsklare til jul.

Solcelle-mobiloplader, vinflaske-lampe og personlig couture
Der vil være fem forskellige workshops, man kan deltage på. Alle bemandede med kompetente, kreative mennesker, dér til at hjælpe én:

1. Mobiloplader: “Spar på elregningen og skån miljøet ved at udnytte solens energi med din helt egen hjemmelavede solcelle-mobiloplader.”

2. T-shirt: “Med et fedt tryk, kan du give nyt liv til dine gamle t-shirts.”

3. Lampe: “Weekendens tomme vinflasker kan med lidt snilde forvandles til fine stemningsfyldte lamper.”

4. Personlig Couture: “Opgradér julefrokost-outfittet med lidt ekstra lir, og bliv overrasket over mulighederne i et par lynlåse og nogle gamle cykelslanger.”

5. Stof til… : “Opfrisk dine evner bag en symaskine, og afprøv de uendelige muligheder der findes i et lækkert stykke stof.”

Udover workshops sørger UngEnergi også for gløgg, ligeledes bæredygtigt, for så vidt den virker mod vinterkulden samt andre typer kulde. Arrangementet, lyder det til, vil pumpe blod ud i kinder og juleånd tillige. Kom og mærk forskellen. Kom og gør forskellen!
 

Hvad: “Bæredygtig jul” – alternativt gavemarked med workshops, der guider til make-it-yourself gaver.
Hvor: Studenterhus Aarhus, Nordre Ringgade 3, 8000 Aarhus C.
Hvornår: Onsdag d. 04/12-2013. Kl. 15-19.00
Hvorfor: Fordi verden er ved at briste med ting made in China.
Mønt: Gratis. Hvis ikke selv man har materialer, vil der være nogle til rådighed. Nogle gratis, andre til små, symbolske beløber.
Links: Event på Facebook, Læs mere om foreningen UngEnergi

 

Men husk, ikke at blive for kede af det, når I også får købegaver til jul 😉

 

vinkimgfileJOuHlzvfAPEVwlGmySey

 

Men mindre kan også gøre det

Skriv en kommentar