Coverbillede: // Illustration af Line Elise Rosengaard

 

Kan du mærke, kære læser, at foråret står for døren? Måske ikke helt endnu med et vejr, som minder mest om en råkold vinterdag. Men kalenderen fortæller os alligevel, at vi nu bevæger os ind i forårsmånederne – en periode på året, hvor dagene bliver længere, solens stråler bliver varmere og naturen bliver grønnere.

Det skal man ud og nyde i fulde drag – og da allerede her i marts! Derfor introducerer VINK “Månedsguiden”. Med denne guide giver vi dig et godt overblik over, hvilke spændende og sjove begivenheder, der finder sted i Aarhus i de kommende uger, og som du kan bruge dine marts-dage på. Tag derfor og læs med nedenfor, og hent en masse lækker inspiration til aktiviteter og fornøjelser i årets første forårsmåned. God læselyst!

 

Af Kio Jørgensen Ng & Mikkel Weis Petersen

Uge 10

Onsdag d.6. marts – Påskepynt og Prosecco

Sted: Club Curious Kl.: 16.00-19.00 Mønt: 50 kr.

 

Club Curious inviterer til sand påskehygge når de afholder “Påskepynt og Prosecco” onsdag den 6. marts kl. 16.00 i deres lokaler hos Frontløberne. Så hvis du er klar til en festlig eftermiddag med hygge og kreativ udfoldelse i påskens tegn, så er denne begivenhed helt klart noget for dig!

For mere info, læs mere hos Club Curious på Facebook og Instagram.

Torsdag d.7. marts – Bogtorsdag

Sted: Det Kgl. Bibliotek Kl.: 16.00-17.00 Mønt: Gratis

 

På denne torsdag kan du være med, når Aarhus Universitetsforlag og Det Kgl. Bibliotek kl. 16-17 sammen fejrer forfattere og nye bøger i den stemningsfulde Bibliotekshave på Victor Albecks Vej 1. I løbet af eventet vil de inviterede forfattere kort præsentere deres nyeste udgivelser, som du tilmed kan købe på dagen med hele 40% rabat! Fik vi sagt, at der også er snacks og vin?

 

Club Curious inviterer til en skøn omgang påskehygge hos Frontløberne. Foto: // Mads Cornelius.

Uge 11

Tirsdag d.12. marts Aarhus Stadsarkiv

Sted: Aarhus Stadsarkiv, Dokk1 Kl.: 19.00 Mønt: 50 kr.

 

Tirsdag den 12. marts lægger Aarhus Stadsarkiv på Dokk1 hus til Historisk Samfund for Aarhus Stifts foredrag om Jyllands største sø, Kolindsund ved Tina Bjerregaard, cand.mag. i historie og kommunikation og Rikke Alsbjerg Schøning, cand.mag. i historie og kulturarvsformidling – begge museumsinspektører på Museum Østjylland. Der er garanti for en lærelig oplevelse for den historieinteresserede læser!

Tilmelding sker på Historisk Samfunds mail post@historisk-samfund-aarhus.dk.

Læs mere hos Historisk Samfund for Aarhus Stift på Facebook.

Lørdag d.16. marts – Sweet Saturday

Sted: Fairbar Kl.: 12.00 Mønt: Gratis (eksklusiv køb af øl)

Fairbar har fået en umådelig sød tand og afholder derfor “Sweet Saturday” lørdag d.16. marts i deres hyggelige bar på Klostertorvet. Med andre ord betyder det, at Fairbar på denne dag har søde øl på alle deres mange haner i baren.
Tag og sving forbi Fairbar d.16. marts og få tilfredsstillet din søde tand, smag på nogle spændende og lækre øl og opdag en ny og sukkersød verden i øllets tegn!

 

Fairbar har fået sukkerchok og byder på et hav af søde øl til deres “Sweet Saturday”-event lørdag d.16. marts. Foto: // Kio Jørgensen Ng.

Uge 12

Onsdag d.20. marts – Strikkecafé

Sted: UngK Kl.: 17.00-20.00 Mønt: Gratis

UngK afholder endnu engang strikkecafé og du er inviteret! Caféen er åben for alle, så uanset om du er ny strikker, erfaren strikker, hurtig eller langsom strikker, er det bare med at svinge forbi.
Og hvis du er typen, der hækler eller broderer, er du også mere end velkommen til at deltage.
Til caféen har du mulighed for at købe øl og sodavand til billige penge, og du er velkommen til selv at medbringe lidt snacks eller en bid mad – og ellers sørger UngK for at have varm kaffe klar på kedlen.
Du er med andre ord garanteret en sjov og hyggelig aften i uformelle omgivelser sammen med en masse kreative entusiaster!

Torsdag d.21. marts – SU-middag: UngK x Skt. Lukas Kirke

Sted: Skt. Lukas Kirke Kl.: 18.00-21.00 Mønt: 15 kr. for mad, kaffe og te. Øl og vand 10 kr.

Efter en omgang hyggelig strik kan du dagen efter nok engang bruge din aften i UngKs gode selskab. Denne gang er de gået sammen med Skt. Lukas Kirke for at afholde en lækker SU-middag i kirkens egne lokaler.
Til middagen serveres der grønt og økologisk mad, hvor du har mulighed for at købe både øl, vand og vin til. Efterfølgende serveres der en omgang kaffe med en tilhørende dessert – ikke dårligt!
Så hvis du vil nyde en lækker middag til billige penge i hyggeligt selskab med andre, så tøv ikke med at tilmelde dig denne begivenhed!

OBS: Husk tilmelding dagen før inden kl.18.00 (se ovenstående link for mere information).

Uge 13

Mandag d.25. marts – Poesiaften på Fairbar

Sted: Fairbar Kl.: 19.30 Mønt: Gratis

 

Har du poesi liggende, du gerne vil dele med andre eller elsker du bare at lytte til poetiske fortællinger mens du nyder en god øl? Så kan vi varmt anbefale dig at tage til Fairbars åbne poesiaften mandag d. 25. marts kl. 19:30.

Der er garanti for god stemning, en uformel atmosfære og en række seje poetiske sjæle med en masse på hjerte, som de ønsker at dele med andre!

For mere info, kan du følge med på @poesiaften_fairbar på Instagram

Onsdag d.27. marts – Linoleumstryk & Lambrusco

Sted: UngK Kl.: 16.00-20.00 Mønt: 50 kr.

Afslut din marts-måned med endnu et hyggeligt event i selskab med UngK. Denne gang står den på kreativ leg med linoleumstryk, lidt lækker lambrusco til ganen og god musik til ørene – en perfekt afslutning på forårets første måned!
Og hvis ikke du har gjort dig så meget i linoleumstryk før, så frygt ej! For du har mulighed for at få en grundig introduktion samt god hjælp og vejledning undervejs på aftenen.
Så uanset om du er en haj til linoleumstryk eller en nysgerrig nybegynder, kan du roligt tilmelde dig denne fede begivenhed og nyde en god og kreativ aften hos Ungk!