Lysruten

Lysruten

I forbindelse med Festugen er der lavet en lysrute rundt i Aarhus centrum.

 

Alle fotos: Lisa Larsen

Alle fotos: Lisa Larsen

… Gentle impulsion, 

Shakes me, makes me lighter, 
Fearless on my breath. 
Teardrop on the fire, 
Fearless on my 
breath.

Massive Attacks ‘Teardrop’ lyder højt i hele parken, og jeg elsker, at lyd er blevet en del af lysinstallationerne. Vi ligger under et piletræ, græsset er vådt, og træerne skifter farve. Jeg kan godt lide, at indtage installationerne på den her måde, og selvom vinden er kold, føles den behagelig nede ved jorden.
En time tidligere sidder vi på en bænk og spiser, imens vi lytter til bosnisk musik og ser på en samling af bosniere, der danser vildt til musikken. Det er lige før, vi går hjem efter det, for det er en af de første aftener i lang tid, hvor der er rigtig koldt. Men det er jeg nu glad for at vi ikke gjorde. Så nu ligger vi dér under et piletræ. Ikke at man behøver at ligge under et træ for at få udstillingen ind under huden.
Vi startede med slutningen, altså parken i Ceresbyen, og det var min yndlingsdel af hele lysruten. Måske var det også derfor, at resten af ruten ikke gjorde så stort et indtryk på mig, som lysinstallationerne i parken havde gjort.
vinkimgfileYcUDJXRZSFbjQEPYKkan vinkimgfileWOHZUJkrGWYwovxaZAuc vinkimgfileUeMsoqGWPUgHGJmnMCeC vinkimgfileRWDbqdZTWxZhfCKnfOCV vinkimgfilepsNrcxussApODMwpRomY vinkimgfilePjQgrSJljIoceALIurzj vinkimgfileoJmMXqygxJrePwkDVOtR vinkimgfileKlmppdlDPxurMZWYDoDw vinkimgfilekJuAShrLkHGLsFgYajGC vinkimgfilejWqMbroRFsEwsPbSwFdt vinkimgfileiueMmzPfvgpWsiYDurWA vinkimgfileIqdfhWmCSclcyrzLTeZX vinkimgfileHmAApOILvLYJNkbpVeeN vinkimgfilehAKcvBOMtYQIKKfacUHd vinkimgfilefNHvBElXMBFkaZjsfeZR vinkimgfileERYdQFhHzPMRreVhfxkO vinkimgfilecOXZldbFOdURcSRlJdLD

Hvad: Lysruten
Hvor: Byparken, Frederiks Allé, 8000 Aarhus C (på Festugens hjemmeside anbefaler de, at man starter i Byparken og ender i Ceresbyen, dog er det vist omvendt på kortet)
Hvornår: D. 29. august 2013 – 8. september 2013. Selve lysruten er fra kl. 21-24.
Mønt: Gratis
Links: Læs mere om Festugen her og Lysruten her.

Skriv en kommentar

Jeg elsker kultur og bliver let forelsket i smuk poesi og inspireret af kreative hjerner. Jeg holder af gode samtaler og lækker mad (gerne kombineret), ejer mange grimme i-phone covers og ser generelt alt for få franske film fra 50’erne. Til daglig studerer jeg en kandidat på CBS.