Joyful Yoga – indre ro i storbyens stress

Joyful Yoga – indre ro i storbyens stress

REPORTAGE: Lever du en travl og stresset hverdag, og trænger du sommetider til en pause fra tempo og puls i storbymidten og den aarhusianske periferi? Ja, i den indtryksrige asfaltjungle banker hjertet i takt med bilernes dytten, og indimellem må vi trække stikket ud og koble fra. Et besøg hos Joyful Yoga i Mejlgade kan anbefales – her går afstresning og energiopladning hånd i hånd.

Roen midt i larmen

Mejlgade er beliggende ved Aarhus Katedralskole, og gaden rummer flere populære by-spots, der er karakteristiske for Aarhus – blandt andet spisesteder som Ris Ras og Oli Nico, men også folkekære kulturprojekter som den stemningsmættede smeltedigel af en gadefest Mejlgade For Mangfoldighed. Selvom gaden emmer af fart, så er det samtidigt muligt at opspore modpolen til dette stereotype storbybillede. Det gamle Auktionshus, som ligger i en romantisk baggård bortgemt fra hverdagstravlheden, har fået nye indvendige rammer og huser nu et eventyrligt yoga-studie.


Aarhus, du overrasker mig

Der er gang i cykeltrafikken i Mejlgade, og gaden gløder af ungdommeligt samvær på caféerne. Selvom det ofte er herligt at boltre sig i aarhusianske stemningsdistrikter, så er der mange af os, der indimellem trænger til sjælefred og fysisk afspænding. Hvor er det overraskende, at man kan slentre ned ad en trafikkeret gade pakket med mennesker i fuld galop, hvorefter man kan tage et skarpt sving ind ad en port til højre og træde direkte ind i yogaens atmosfære af ro og fred.

 

yoga 1

Et afslappet yogahold i dyb koncentration // Foto: Morten Pedersen

Joyful Yoga

Hos Joyful Yoga underviser Trine Medhira Larsen i yogaformen Svaroopa Yoga, som fokuserer på afspænding af hele rygraden. Jeg har selv deltaget i holdundervisningen og har fundet stor glæde ved at blive integreret i yogaens livsstil, hvorigennem man kan opnå større overskud og fornyet energi samt få løsnet op for ryg-, skulder- og nakkespændinger. Trine Medhira har formået at indrette sit studie helt perfekt. Rammerne om yogastudiet er afdæmpede og diskrete og i god harmoni med formålet af holdundervisningen. Man bliver på behagelig manér mødt af følelsen af at træde ind i et afslapningsunivers, hvor hensigten er at nå ind til den inderste del af vores Selv. Pakket ind i tæpper giver Trine os tænke- og talepause og guider os gennem yogastadier, hvor vi for alvor kommer i kontakt med vores egen krop – fysisk som psykisk. Trine Medhira udtaler selv, hvor vigtigt det er, at vi husker at mærke os selv og lytte til vores krop – specielt os, der har travlt!

 

Aarhus, du overrasker mig: Jeg bliver lykkelig af tanken om, at man i kernen af Aarhus, hvor liv og impuls iler fremad, kan finde ro og tid til at søge ind mod kernen i sig selv. Et overraskende stemningsskift af høj karakter!

 

Hvad: Yogaundervisning.
Hvor: Mejlgade 45, Baghuset 2. sal (Auktionshuset).
Hvornår: Mandag, onsdag og torsdag.
Hvorfor: Fordi du trænger til at stresse af og mærke dig selv.
Mønt: 100 kr. pr. gang på introduktionsholdet – studerende får 50%. På Trine Medhiras faste holdtimer får studerende 20%.
Link: Læs mere på Joyful Yogas hjemmeside her.

Skriv en kommentar