Efterår betyder nye studerende. Hele 12.000 af dem. Er man ny i en by, så kan det være rart at finde homies – hurtigt. Hos Vanebrudspalæeet kan man i øjeblikket opleve noget banebrydende: en effektiv, organiseret og varm velkomst.

Hvis du er ny i Aarhus, så har du sikkert fået et brev i e-boks. Du bydes velkommen og indbydes i samme omgang til en varm velkomst i Vanebrudspalæeet. Hvis du er ny i byen, så kender du måske ikke Vanebrudspalæet. Hvis du ikke er helt ny, så kender du det måske som den bygning, der ligner en skattekiste fra Søren Frichs Vej, eller den terrasse ned mod åen, hvor du, med svævebane over vandet, får gratis øller i hånden under den årlige Northside-festival.

I denne ånd – givisme-ånden – er den varme velkomst det nyeste tiltag, og det er egentlig meget enkelt: giv nye beboere i Aarhus et netværk og en base. I al hast og hygge.

En håndfuld frivillige har i løbet af foråret gjort en enorm indsats og samlet 77 forskellige foreninger, der alle har bidraget med en kort præsentation af, hvem de er, og hvad de laver. De forskellige foreninger er samlet i interesseklynger, og tilflyttere til Aarhus kan tilmelde sig en velkomstaften i Vanebrudspalæet, der passer til netop deres interesser.

Selvom jeg har boet her i flere år, fik jeg alligevel en indbydelse til at overvære en aften i Palæet, hvor kultur- og spilinteresserede var inviteret til at møde hinanden. Det røde tæppe var rullet ud foran døren, og alle blev budt velkommen af en værtinde med tophat. Én efter én dukkede deltagerne op og tog plads i lokalet. Alles ankomst blev annonceret af en lille klokke i døren. Snart var lokalet fyldt med mennesker, der alle deler interesser på kryds og tværs, og som alle kan bidrage til dette nye fællesskab.

Vil du også være med? Læs mere om den varme velkomst her.

// Alle fotos: Karolina Thomsen
// Alle fotos: Karolina Thomsen

img_4283

img_4305

img_4284

img_4337

img_4358

img_4375