FRA REDAKTØRERNE:
Her i december vil VINKs skribenter byde ind med forskellige jule-artikler, som hører ind under VINKs forskellige redaktioner. Dette er Ida Arendttorps indlæg fra redaktionen Byliv.

Julen er her, men hvad med julestemningen? Hvis ikke den har indfundet sig endnu, så frygt ej. Her får du en komplet julestemningsguide med julebollen i centrum for det hele, som du ikke vil gå glip af.

Baby, its cold outside. Både udenfor og indenfor i år. Så det kræver sin julesnack at holde sig lun, så det kolde julehjerte kan tø op og begynde at slå i takt med Last Christmas igen.

 

Og der er såmænd også en del at vælge imellem på hylderne i supermarkedet, når det kommer til julesnacks. Næsten alt, hvad hjertet måtte begære, finder man nemlig her.

 

Der er ikke mindre end kassevis af pebernødder, brunkager og klejner til priser, hvor alle kan være med. Der er også chokolade pakket sirligt ind i julemandspapir, æbleskiver på frost og tilmed konfekt, man kan tage med sig hjem.

 

Men her må jeg bare tilstå én ting:  None of it matters, hvis ikke jeg får, hvad jeg vil påstå at være inkarnationen af julestemningen, nemlig bake-off-julebollen fra Rema til 8 kr., der sikrer julestemningen på højeste niveau.

 

Og du vil måske le. Men har du nogensinde prøvet den?

 

Hvis ikke, så lad mig opfordre dig til det og samtidig tage del i, hvad jeg vil kalde julebolle-ritualet, der garanterer julestemning en masse. Også selvom du måske ikke helt er i samme julekuller-humør, som dine venner og du måske mest af alt har det, som i Dan Turéll og Halfdan Es anti-julesang Jul igen. Men det skal vi nok få lavet om på.

Nu skal du bare høre:
Picture 1

OPSKRIFT PÅ JULESTEMNING MED JULEBOLLEN I CENTRUM

1

Hvad du gør, når kalenderen fortæller dig, at december er ankommet, og julen for alvor skal ind under huden, er, at du går mod din nærmeste Rema.

2

På vejen derhen sætter du naturligvis julemusik i ørene. Gerne noget fra den mere nostalgiske hylde f.eks. Winter wonderland med Ella Fitzgerald, White Christmas med Bing Crosby eller måske min personlige favorit Rockin’ Around The Christmas Tree med Brenda Lee. Og hvis sidstnævnte får dig til at visualisere scenen fra filmen Alene Hjemme, hvor Kevin McCallister vil snyde de to banditter og lader som om, at han ikke er alene hjemme ved hjælp af diverse papfigurer og andet gøgl, er det helt perfekt.

Men okay. So far, so good. Vigtigst af alt er bare, at du vælger et julehit til din gang mod Rema.

3

Når du så står foran bake-off-skabet i din lokale Rema, udvælger du selvfølgelig den flotteste af dem alle. Gå efter og mål på parametre som størrelse, konsistens (som skal være blød!) og med en masse sukkerdrys og nødder på.

4

Betal dernæst ved din søde kassemedarbejder og send vedkommende et julesmil.

5

Herefter er der forventningsglæden vejen hjem, som selvfølgelig også foregår med julemusik i ørene.

6

Når du så kommer ind ad døren med røde, kolde kinder, tænder du kun dit kalenderlys imens resten af lyset forbliver slukket. Dernæst finder du din yndlingsjulekalender frem og placerer julebollen på din fineste tallerken, imens du pakker dig selv ind i dyner, der krammer dig.

Så er der dømt ægte julestue-hygge med den bedste julesnack af dem alle: bake-off julebollen, som fuldstændig sparker pebernødder og brunkager af banen og samtidig luner julehjertet gevaldigt meget.

Velbekomme!