Er du tosset med kultur til små penge skal du læse følgende guide til arrangementer fra en måske uventet kilde. VINK har nemlig sammensat en guide til de Aarhusianske kirkers kulturelle oplevelser. Heri finder du alt fra gastronomiske oplevelser, koncerter, film, viden og fællessang. Lyder alt dette for godt til at være billigt, så frygt ej, guiden er SU-venlig. 

Du går formentlig forbi dem hver dag. Du trasker op ad smalle Skolegade på de skæve brosten, forbi de bekendte beværtninger og Aarhus Teater. Der ligger en af dem lige om hjørnet, Aarhus Domkirke. De grønlige tage på tårnene strejfer næsten himlen, og hele bygningen er af en nær truende og overvældende størrelse. Det er langt fra den eneste kirke, du ser dagligt, hvis du er en vanlig vandrefugl i Smilets by. Du ser også Vor Frue Kirke, når du står foran Fairbar, eller tager bussen forbi Klostertorv. På trods af vi ofte bevæger os klods op af de aarhusianske kirker, så er vi meget få, der vover os ind i dem uden en religiøs bevæggrund. Det er på tide at udforske de forskelligartede kulturarrangementer, byens kirker byder på. Så læs videre i denne guide, og lad dig rive med af spændende, SU-venlige og inspirerende oplevelser.

Billig fællesspisning

Søger du at få sulten stillet for få mønter, så tilbyder UngK deres såkaldte SU-middage. Her kan du få aftensmad og drikke for sølle 25 kr. Fællesspisningen er for alle unge, og maden er endda grøn og økologisk. UngK afholder sågar SU-middage i flere forskellige Aarhusianske kirker, og gerne flere gange i måneden. Datoerne for SU-middagene kan nemt findes på UngK’s facebookside, og ellers kan du allerede svinge forbi Skt. Lukas Kirken den 13. august og opleve en smagfuld aften.

Meget mere end kirkeorgel

Inde for den musikalske verden tilbyder de Aarhusianske kirker på et væld af koncerter i forskellige genrer. Skt. Lukas Kirke på Frederiksbjerg gæstes af duoen Bremer/McCoy den 4. og 5. september. Arrangementet er allerede yderst populært, hvilket den udsolgte koncert den 4. er et tydeligt bevis på. Hvis du vil nå at fange de to barndomsvenner optræde, så skynd dig at købe billet til deres ekstra-koncert den 5.! I selvsamme kirke giver Thomas Buttenschøn en enestående kirkekoncert den 29. september i sammenspil med FOF Aarhus’ kor Happy Hearts.

Vor Frue Kirke tilbyder også forskellige gratis musikalske oplevelser. For eksempel kan du den 9. september overvære talentfulde sangelever fra MGK til arrangementet Sangkraft Synger. Det er et fællessangstiltag åbent for absolut alle, og det afholdes den første onsdag i hver måned kl 17. Hvis du savner noget højskolestemning grundet en tidlig samt brat corona-afslutning på dit ophold, så tilbyder Vor Frue Kirke også fællessang fra Den Danske Salmebog og Højskolesangbogen. Kom med til den sidste sommerlige fællessang den 5. august!

Film, foredrag og filosofi

Er du klar på en aften med filmværker og filosofiske debatter, så skal KatedralBio på din to-do liste. Arrangeret af Vor Frue Kirke, i samarbejde med Øst for Paradis, sættes De Ti Bud under mikroskopet i sammenhæng med nutidens etiske og sociale liv på baggrund af film. Fang den næste film i rækken En Hvid Hvid Dag den 21. august, hvor buddet, “du må ikke bryde dit ægteskab”, diskuteres. Til hver film følger der desuden et foredrag, og hele herligheden koster 95 kr.

Er foredrag om alskens emner mere dit format, så byder kirkerne også på rigeligt af dette. Er du interesseret i danskernes deltagelse i middelalderens korstogter, så tilbyder Sct. Pauls Kirke et foredrag af korstogshistoriker Janus Møller Jensen den 6. oktober. I foredraget vil der blive diskuteret korstogenes religiøse og politiske betydning både dengang og for dagens Danmark. Og så er det desuden gratis! I skrivende stund er byens kirker halvvejs i en såkaldt kirkestafet, et koncept der hvert år tilbyder 10 spændende aftener i 10 forskellige kirker. Årets tema kaldes “Personligheder i sognet – før og nu”, så hvis du er nysgerrig på, hvem der egentlig har præget Aarhus, og på hvilken måde, så er dette arrangement noget for dig. Den kommende aften afholdes i Sct. Pauls Kirke den 28. juli, fuldkommen gratis, og der tilbydes også lidt godt til ganen.