Closet Crash er tilbage! – I denne specialudgave af CC (2015’s første, WHAT.IS.UP?), får vi besøg af Mr. O. Kayyal. Den ultimative fashion cameleon og gentleman. Er sikker på, at O har special skills, en evne til at skifte ansigt, blandt andet – en form for urban legend i menneskelig form. Altså: Mød Onassis og/eller: Manden med Stokken. Dem begge, faktisk. For han har taget stokken med. 

 

IMG_9551-004
Dagens Closet Case: Onassis Kayyal, 34 år, Manager hos DJ Ary, SOLKI og DeeJayShaq, designer, stylist og eventmaker


The ingenious phenomenon called Mr. O

 

Du skal ikke lade dig narre af Onassis smil. Mr. Kayyals egne ord. Vi sidder i Camillas solbeskinnede lejlighed, da den lille twistede bemærkning falder. Ledsaget af selvsamme smil, of course.
Vi forsøger nu at snuse os frem til O’et bag smilet. Og vi lover jer følgende: Bag O’s smil gemmer der sig en passioneret og livslysten herre med det vildeste drive. Og tilsvarende vilde historier. Vi giver et par stykker af dem lige her!

Onassis er hjemløs på grund af renovation i hans lejlighed, da vi interviewer ham. Det er derfor, vi mødes hos Camilla. Til powerfotoshoot, kaffe og interview. Et interview, hvor vi ihærdigt forsøger at lokke/presse informationer ud af ham, hvilket kun delvist lykkes – Onassis er et af de mest gådefulde væsner, man kan forestille sig, og kun meget få ved, hvad han egentlig laver. Mystikken er èn af de mest virkningsfulde special effects i O’s repetoir, han er en en herre konstrueret af stjernestøv og hemmeligheder. (Ej okay. Lyder nu lidt som om O bor i Disneys Juleshow.)

O’s undercover/insider-aktiviteter i modeverdenen, kunstverdenen og musikverdenen er virkelig svære at spore på nettet. Til dels på grund af mængden af dem, men også på grund af en ret stor beskedenhed, der virker til at ligge ret dybt i O. Han har ikke behov for at flashe sit arbejde åbenlyst.

Onassis har presset os ind i en ret busy schedual og har medbragt en lille kuffert med et udvalg fra sin gardarobe. Og en hatteæske.

IMG_95421
Habitjakke: Herr von Eden, Skjorte: Mads Nørgaard, Perlemorssko: La Perla, Charmeklud & Slips: Vintage, Bukser: Eget design. Alle billeder//Camilla Bak

 

Et lille maskebal

 

No doubt: Onassis er en herre, der har styr på sit shit. Han er superbevidst i sin selviscenesættelse, en art strategisk magician – og well, hans show er rimelig fucking dragende. Ved enhver anden, jeg kender, ville en sådan maskerade falde til jorden med et stort, støvet brag ved midnatstid, hvor maskerne faldt. For det er virkelig få, der kan leve op til et kostume som Onassis’. Men O er ikke en faker og hans fester floppper aldrig ved tovltiden. For bag den der lidt udspekulerede, charmerende og selfestablished sfære af mystik, gemmer der sig en ret fantastisk karakter.

Onassis flyttede hjemmefra som 18-årig. Har boet i NY i to år, været hamrende broke og har kampstormet globens kreative uddannelser. Self. OG. Manden har designet costumemade sko for Sex and the city-designer, Patricia Field. (O’s afsløring udløser et yderst, yderst uproffesionelt fangirl-freakout fra min side, der varer mindst et par minutter. Hvilket er lang tid i en samtale for normale. Stakkels mand).

Så altså: Magien består. Onassis er lavet af langt mere end mystik og mindgames. Enorme mængder ydmyghed, fx. Beslutsomhed og kreativitet. Hans star quaility (som man ret tydeligt fornemmer) virker enormt berettiget.

 

IMG_9568

Info om O. Opstillet i nydelig punktform:

 

– Onassis ser et kæmpe potentiale i det aarhusianske modelandskab. Det er derfor, han har slået sig ned her. Som nævnt er det svært at få O til at fortælle om, hvad han egentlig laver (på visse tidspunkter i samtalen, får man lyst til at skrige SPILL IT, DUDE, SPILL IT). Men vi ved dog følgende: Et keyword i O’s virke er, at forsøge at fusionere kunst, musik og mode i sit arbejde, da han mener det giver mening at smelte disse universer sammen. Han har blandt MEGET andet været medskaber på en udstilling på Kvindemuseet ved navn Fashion Mannequins, i samarbejde med en tøjbutik fra Aarhus. Udstillingen bestod af levende modeller, der poserede i forskellige stillinger som mannequinsdukker. De fremviste Jeremey Scotts McD inspirerede kollektion fra Moschino.

– Får et lille mode-rush, når nogen bliver provokeret af hans tøj eller kommenterer det. For, som han siger, viser reaktionerne jo bare, at det virker. Altså: O en fan af bold fashion choices. (Vi er fan af O).

– Er ejer af kæmpe hat, som blev båret af Isabella Christensen til ridestævnet Royal Ascot i London (allerede her er man på. The queen mother were there, obv. Og stævnets hjemmeside er rigtig pæn). Købte den faktisk ikke pga dens tidligere ejer, synes bare den var tilpas underlig og ret skøn.

– Har lavet buisness med Andre J fra America’s Next Top Model i forbindelse med sit samarbejde med Patricia Field. (Indre 13-årig fangirl skriger. Ok. 23-årige fan-girl skriger stadig).

– Det er et lille eventyr, hver gang O shopper. Hans gardarobe er et personligt og spraglet resultat af adskillige spontan-køb, gaver og arvestykker. Ejer ikke én praktisk genstand.

– Onassis var tidligere kendt i gadebilledet som Manden Med Stokken. En art mytisk alter-ego. Kunne være ret cool at være en karakter, egentlig. Med en rekvisit (som i pigen med skoene. Ish).

 

IMG_9591-001
Blazer: DRYKORN, Skjorte: Boss, Bukser og vest: Eget design, Sko: Sand, Slips og sokker: Herr Von Eden, Guldur: Victorinox, Paraply: Pasotti, Smykker: Genbrugsbutikken i Gammel Munkegade

 

IMG_9595

Ny punktopstilling: Hvorfor du gerne vil inviteres til en fest by Onassis:

 

O arrangerer aldrig en fest, der ikke indeholder en vild æstetisk oplevelse. Og han:


– Er igen virkelig beskeden i forhold til det her, men: havde stor succes med en fest i 2013 hvor han i samarbejde med KBIII, designer Stine Ladefoged og det London-baserede skobrand FINSK (en af Lady Gagas favorit skobrands, btw) stod for Copenhagen Fashion Week Opening Party. Han fremhæver at dén fest var en af de bedste tilbud den aften (resulterede i fuldt hus på en onsdag). Det hjalp selvfølgelig, at MIGUEL (US) skulle optræde med et par numre. (You go, O).

– Sendte engang invitationer bestående af vifter ud til folk. Seriøst. Så ved man jo at eventet bliver rimelig fedt. Orientalsk, måske. Vil også inviteres til noget via vifte. Eller bare Post DK, i det mindste. Bliver altid trashy-facebook-inviteret. Altid.

– Fejrede som 16-årig sin 18-årige fødselsdag, fordi man som 16-årig ikke kunne leje en natklub. Festen blev en så stor succes, at han self gentog det 3 måneder efter. O fyldte dermed 18 år et par gange. Det er også et holdbart festtema, the sweet 18-teens.

– Til en Train-fest inviterede O engang en kunstner, der dansede i stof fastgjort til loftet. Artisten havde tidligere optrådt nede på Radar med et burlesqueshow (HURRA). O elsker at udfordre folks underbevidsthed, fucke lidt med vores forventninger i forskellige miljøer. Han synes, det er vigtigt at give folk en anderledes sanselig oplevelse, skabe alternativer til den forudsigelige, rutinemæssige bytur. Som du kan udføre sovende.

 

 

IMG_9602
Pingvinjakke: Herr Von Eden, Butterfly: David Andersen, Bæltet: købt i New York, Kørehandsker: købt i Paris, Høj hat og smykker: Vintage, Stok: Arvestykke fra farfar. Heraf tilnavnet Manden med Stokken.

 

IMG_9614
Modern gentleman møder renæssancen møder PIRAT (it kinda fucking works. But how?)

 

Keep an eye out for O

 

Onassis er et menneske, du ret godt vil kende. Helt vildt godt selskab, ligeså imødekommende, som han er charmerende. Men altså, nej, lad dig ikke narre af smilet. Han arbejder med hjertet, siger han. Men han tænker med hjernen.

 

We might not know him that well. Manden med stokken. Men måske lidt bedre end før. Hold øje med ham i gadebilledet! Han har flere fingre med i spillet end vi tror.

 

Sidst

 

En lille announcement på falderebet: Camilla (CC’s dejlige fotograf og better half) og jeg forlader VINK og dette er derfor vores sidste crash. Vi kommer virkelig til at savne andre folks skabe. De er tit  meget federe steder at være end ens eget. Og skabenes ejere kommer vi til at savne, selvfølgelig. Vi kommer også til at savne hinanden, for sikke en rejse, vi har været på (Ad ad ad ad, LOL og jaja <3).

Camilla havde tidligere hovedsageligt fotograferet bygninger, da Closet Crash begyndte. Var lidt utryg ved ting, der kunne bevæge sig ved egen hjælp. Og dette ganske pludseligt.
Det har forandret sig. Camilla har på det seneste udviklet en vidunderlig bossyness i sin instruktion af mennesker i fotoshoot-situationen. Altid venlig, dog. But the girl knows what she wants.

En lille Crash-parade kan ses her. Da vi besøgte Alexander, Sara-Marie og AdrianALL THOSE MEMORIES (Ej, okay. NU stopper festen. Europes most corny moment has officially past).

MEN det fede er, at CC lever videre: friske, unge mennesker på VINK overtager konceptet. Vi efterlader det trygt i deres hænder, og vi har næsten ingen don’t freaking mess with our baby-agtige tanker. De kommer til at gøre det så godt!

Tusind, tusind tak til Onassis.

Vi takker af for denne gang (og FOR EVER. HÆ.)

// Camilla og Eva. Over & out 🙂