Bylivsredaktionen anbefaler: Julegaver i Aarhus

Bylivsredaktionen anbefaler: Julegaver i Aarhus

En oplevelsesgave i et af Aarhus’ byrum er ingen utraditionel julegave, men skal den være mere end en uopfindsom Smartbox, der involverer en brunch for 2 på en af byens mere uinspirerende caféer, er opgaven ikke altid helt nem. Hvordan finder vi julegaver, der på en eller anden måde involverer Aarhus byrum? I al byens rumlighed er der nemlig masser af potentiale for, at en utraditionel eller måske selvgjort julegave ligger lige foran næsen på dig.

Gaveværksted i Domen

Sted: Inge Lehmanns Gade 2 Hvornår: 17. december, kl. 16:00 – 20:30  Mønt: GRATIS

Lisa anbefaler:

Det aarhusbaserede projektfælleskab GRO SELV vil med sit gaveværksted transformere Domen til én stor julekugle d. 17. december. Bispehavens køkken sørger for at mætte sultne maver, og ellers byder værkstederne på velduftende, lysende, læskende gør-det-selv-gaver. Du kan f.eks. støbe et bivokslys eller brygge din helt egen gingerbeer. Der vil endda være mulighed for at pakke ind i bæredygtigt indpakningspapir. Det er kun et par stiklinger af de muligheder, som vil være til stede, når GRO SELV huserer Domen. Tjek begivenheden for mere information her.

En cinematisk splatter-horror-gave

Sted: Mejlgade 50 Hvornår: Hver torsdag Mønt: 50/35 kr (med medlemsskab)

Niels anbefaler:

Leder du efter en mere immateriel julegave til en kræsen og niche-films-entusiastisk kusine? Trænger din midaldrende far til en gedigen og helt bogstavelig “opruskning”? VINK foreslår en tur i Aarhus’ eneste undergrundsbiograf, Slagtehal 3. Midt på Mejlgade, omme i en baggård og nede i en kælder, ligger biografen, der i løbet af en sæson viser en 15-18 horror-, slasher- eller splatterfilm med ophav i en bred vifte af lande. Som evt. teaser foreslås det at udprinte og vedhæfte dit julekort Slagtehal 3s fantastisk morsomme FAQ.

(Læs VINKs stemningartikel fra Slagtehal 3 lige her).

Gyngende basgang, bløde whiskers eller svingende scatsang?

Sted: Thomas Jensens Alle 3 (Musikhuset) Hvornår: Anytime Mønt: 200/100 kr

Kristina anbefaler:

Vil du forkæle en af dine nærmeste med lidt sød musik for øregangen, så kan et medlemsskab hos Jazzselskabet være et glimrende bud. Som medlem er der rabatter at hente på alskens koncerter og arrangementer i jazz-øjemed for den nette sum af en 200-lab. Studerende får tilmed halv pris på alle Jazzselskabets koncerter. Her er der altså tale om en gave, der bliver ved med at give – i hvert tilfælde 2020 ud. (Link til medlemskab).

Sæbe (hjemmelavet)

Sted: Anywhere Hvornår: Anytime Mønt: ca. 150 kr

Anna anbefaler:

Jeg spiser stadig min familie af med hjemmelavede gaver, selvom jeg er fyldt 25. Sidste år var det sylt i alle afskygninger, i år er turen nået til hjemmelavet sæbe. Jeg har købt 1 kg smelt-og-hæld-op-sæbe, som er den nemme løsning, men jeg tør sgu ikke stå og forsøge mig med sæbelud – jeg har set filmen ”Jeg er Dina,” hvor Dina uheldigvis kommer til at dræbe sin mor med en balje sæbelud.

Med dem nemme løsning smelter jeg sæben og tilsætter gul konditorfarve og en æterisk olie med duft af mynte og citron. Man kan tilsætte omtrent alt det, man vil. Så hælder jeg den flydende, og nu gule og velduftende, sæbe i forskelligformede skåle pakket ind i film og i løbet af et par timer stivner massen til en fast form. Det var alt.

 

Art By Me

Sted: Vesterbro Torv 6 Hvornår: Hverdage mellem 12-19 Mønt: 125-549 kr

Frederikke anbefaler:

På Vesterbro Torv finder du caféen Art By Me: en café, der giver gæsterne mulighed for at udfolde deres kreative sider med keramik. Med over 200 forskellige slags keramik, og mere end 80 forskellige farver, er der rig mulighed for at udøve magi. Som julegave kan du enten selv kaste dig ud i at være kreativ og give dit færdige keramik som gave, eller du kan give det som en oplevelsesgave til en, du holder af.

‘Open Mic’ på Alberts

Sted: Store Torv 3 Hvornår: Mandag-Torsdag (fra kl. 19.00) Mønt: GRATIS

Louise anbefaler:

Hvad er bedre end at grine ustandseligt og blive godt og grundigt underholdt i selskab med de mennesker, du holder allermest af? Tag dine kære med på Alberts til ’open mic’, som afholdes af Stand Up Comedy Aarhus.

Alle hverdagsaftener fra søndag til torsdag huser den nydelige gamle kælder, med hvidkalkede hvælvinger og rå stenvægge under Store Torv, komikere og publikum med forventningerne i top. Aftenens line-up er en overraskelse, og der er derfor ingen garanti for, hvem der optræder, eller om det bliver sjovt – men det er det som oftest! Både komikere, der tager mikrofonen for første gang og kendte, mere etablerede komikere, der optræder på store scener og foran kameraerne landet over, står for underholdningen.

Kom i god tid, da arrangementerne naturligvis er meget populære. Arrangementet er gratis, så køb lidt vådt til ganen og forbered jer på en aften med masser af grin og latter. Er du nysgerrig på at vide mere, så læs denne VINK reportage fra en aften i komikkens tegn på Alberts.

 

Puha… Du har nu vandret rundt i alle afkroge af Aarhus midtby. Måske er det også lørdag formiddag, og du har opholdt dig i, hvad der føles som en ulovlig svinetransport i timevis: tætpakket og prustende.  Giv ikke op! Vi har netop, af den grund, tilføjet en ekstra lille ting til dig: træk vejret og husk at …

 

… Julen er hjerternes tid

Sted: Nordre Ringgade 3 (Studenterhus Aarhus) Hvornår: 16 december, kl. 18:00 – men meditationerne vender tilbage igen i 2020 Mønt: GRATIS

Lisa anbefaler:

Måske er du en af dem, for hvem julen kræver, at du skruer en tand op for tempoet. Måske er du endda en af dem, som efterhånden har indøvet sig en slalomteknik i Midtbyens julegaveræs. Og imens du pendulerer mellem posthusene og hængepartierne, glemmer du måske helt, at det er dit hjerte, der holder dig og din kadence i gang. Såvel som du gør noget godt for andre, må du ikke glemme dig selv! Derfor kan du, for eksempel, afrunde din mandag i Studenternes Hus, når Studenterpræsterne inviterer til et uforpligtende pusterum. Klokken 18:00 afholdes guidede hjertebønsmeditationer, hvor det eneste du skal er at møde op. Se mere her.

 

Rigtig mange jule- og feriehilsner fra,

Bylivsredaktionen

 

//Alle illustrationer: Lisa Christiane Lertoft

Skriv en kommentar