Nogle gange er det tilfældighederne, der får ret stor indflydelse på vores liv. Niels Bjerre er manden bag BjerreLeather, hvorfra han sælger egne håndlavede punge, bælter, MacBook-covers og meget mere. Mød Niels, som aldrig troede, at han skulle sidde her.

 

”Det sjove er, at det ikke kunne være mere tilfældigt”, starter Niels med at sige om sit iværksætteri BjerreLeatherVi sidder i Niels’ værksted på Godsbanen: et lille og hyggeligt sted med plads til arbejde, hygge, trommer og hip hop i baggrunden.

//Alle fotos: Mads Christensen

 

Fem-seks år tidligere var det Niels’ stedfars læderværksted i kælderen, som vækkede interessen for at arbejde med læder. ”Det ene tog bare det andet, og så syntes jeg egentlig, at det var meget sjovt. Og det tog kort tid, før jeg så, at der lå en guldmine i det her – jeg skulle bare lære at blive god til at arbejde med det”, fortæller Niels.

 

Ifølge ham selv var det også et heldigt tidspunkt at starte, da ”handmade”-bølgen var godt på vej, og folk begyndte at efterspørge god kvalitet og enkle designs. Og det har i den grad vist sig at være rigtigt. For Niels har det først og fremmest været det hårde arbejde og drivkraften, som til slut har skabt glæde ved hele processen.

 

At være sin egen største kritiker

”Uden det skal være for filosofisk, så har jeg en gang læst, at en filosof har sagt, at passionen først kommer efter, du har dygtiggjort dig til noget. Og det er egentlig fuldstændig sådan jeg har det”, siger Niels om sit arbejde, men mener dog bestemt også, at han altid har været fascineret af at skabe og bygge ting, hvilket hænger godt sammen med hans daglige studie på Arkitektskolen.

 

At gøre sig god til sit eget håndværk gør også en selv til ens værste og bedste kritiker. Hvis et sting sidder forkert på et af hans håndlavede produkter, så smider han det ud, starter forfra og sender det nye produkt perfekt afsted til kunden. ”Jeg kan ikke sende noget, som jeg synes ligner pis… så sover jeg dårligt om natten”, griner Niels. ”Så det med at være virkelig kritisk over for sig selv dét, tror jeg, er virkelig godt!”.

 

Det gode håndværk bunder naturligvis også i det gode materiale, og Niels skal ikke langt for at hente det læder, som han bruger til at håndlave sine produkter – Nemlig i Risskov. ”De har alt! Det er super heldigt, at de ligger derude. Med kort varsel kan jeg komme derud, hvis jeg mangler noget. Og nogle gange hvis jeg skal have noget helt bestemt, bestiller de det hjem fra Italien”.

 

Det hårde arbejde i kreative omgivelser

Her ved Institut for X og Godsbanen, i det hyggelige værksted, sidder Niels mange timer hver uge og arbejder med læder. Måske 30 timer om ugen og til jul er det endnu mere. Jeg spørger ham (måske lidt mor-agtigt), hvordan han kan balancere det med at Arkitektskolen. ”Godt spørgsmål. Det gør jeg heller ikke”, griner Niels.

 

Værkstedet har han haft siden sommeren 2016, og det er med hans egne ord ”fedt”. Miljøet omkring Godsbanen og Institut for X, hvor der ligger 40-50 andre kreative virksomheder, bidrager til et spændende arbejdsmiljø. ”Det er virkelig sjovt hernede.  Især om sommeren når man er ude og snakke med hinanden. Det er ikke det der klassiske kontorfælleskab”.

 

Også de nære planer om Arkitektskolens indflytning ser Niels frem til. ”Det handler om at se hvilke miljøer og hvilke mennesker, som passer sammen, og så bygge det ud fra det. Og der tror jeg, det er en kæmpe mulighed at flytte skolen herhen”.

 

Når man som en ung iværksætter skal vise sit arbejde frem og sprede sit budskab, så er der mange måde at gøre det på, blandt andet via Facebook og annoncer. ”Jeg har overvejet at købe en busreklame! Det kunne være sjovt!”, griner Niels.

 

Men det går ret godt med BjerreLeather – mange kender til det, og Niels arbejder hårdt. En af hans store drømme for 2017 er dog at skære lidt ned på arbejdet og fokusere mere på andre ting.

 

”Jeg drømmer om at finde et værksted i Italien, hvor de kan lave eksempelvis punge for mig. Så det er jo lidt at outsource, men uden at tage kvaliteten helt fra det. Når alt kommer til alt, så er det jo noget, som de har lavet i mange år, så det vil jo være af fantastisk god kvalitet at få sendt med herop. Jeg tror, jeg kan få lidt en byrde af mine skuldrer”, fortæller Niels. Det vil både give ham mere balance og plads til studie, men også muligheden for at fokusere mere på markedsføringen af BjerreLeather. “Og det tror jeg ikke, folk bliver trætte af”, smiler Niels som en afsluttende bemærkning.