Concert-In-Stallation er ikke interesserede i at give sit publikum en regulær koncertoplevelse. I stedet inviteres man til en begivenhed ud over det sædvanlige, hvor alle sanser skal tages i brug. Det fik jeg lov til at overvære i lørdags, hvor jeg sammen med de andre fremmødte tog på en rejse til en galakse fyldt med glimmer, neonlys og astronaut-drinks (med tilhørende vingummi, selvfølgelig).

 

// Alle fotos og cinemagrapfs: Kasper Vindeløv

 

Scenen er placeret i centrum af Radar denne aften, og man kan bevæge sig rundt i rummet og se til fra forskellige sider. Men det er langt fra hele tiden, at øjnene fokuserer på musikerne, der spiller. Oftest tager jeg i stedet mig selv i at kigge op. Til siden. Bag mig. Ned. Og så lige lidt op igen. For der foregår betagende ting alle steder.

Dansere maskeret i glimmer i en akrobatisk bevægelse mellem hinanden og publikum. Hundredevis af hvide balloner badet i neonfarver fra UV-malingen, der skiftevis lyser op, når projektørerne rammer dem. Og som midtpunkt for hele seancen er der på scenen en installation med fire runde plader i varierende størrelser, der nærmest ligner planeter, når lys i forskellige mønstre og nuancer projekterer over dem.

 

 

For arrangørerne af det hele, Concert-In-Stallation, er det en aften, der har været mange måneder undervejs. ATMOSPHERE har de valgt at kalde begivenheden, som netop er med til at indikere, at publikum skal tages med på en rejse ud i universet (næsten helt Buzz Lightyear-agtigt, ikke?).

Men samtidig er det også en aften, der er et produkt af flere forskellige aktører. Blandt andre Obscura Vertigo, der leverer smukke, lysende og galaktiske visuals. Men også Marianne Glenhammer Rehders har bidraget til aftenen med sin veludførte scenografi og hundredevis af UV-farvede balloner. Musikken leveres i første set af det aarhusianske band PUST med Gry Coldings fængende vokal, som spiller melodiske og melankolske popsange med en klar fortælling bag hver en sang. I andet set er det danske Liima (tidligere Efterklang), der på eksperimenterende vis får skabt et helt særligt og medrivende univers med deres elektroniske beats.

 

 

Alt i alt er det en smuk symbiose, der er med til at fange gæsterne på Radar. Gennem dans, sang, musik, visuals og scenografi. Og hvis der er én ting, der hele vejen igennem står klart, er det at mange timers øvelse, arbejde og opsætning står bag den overbevisende oplevelse denne aften.

 

 

Føler du, at du er gået glip af noget?

Det kan jeg sådan set godt forstå. Heldigvis får du igen chancen for at opleve et Concert-In-Stallation-arrangement. Det kommer til at foregå den 1. september, og temaet for arrangementet bliver “Tree Of Souls”. Så kan du jo tænke lidt over, hvad det mon indebærer.