VINK ville bare gerne give dig forårssolen, selvstændigheden, hverdagen og friheden til at gøre, lige hvad du vil, tilbage. I stedet kan vi give dig idéer til, hvordan du kan bruge de (forhåbentligt) talte dage i lockdown. Og et fornyet håb. Håbet kan ingen tage fra os! Selv ikke restriktionerne. I denne weekend har vi samlet lidt for enhver smag. Der er blandt andet kunst, kombucha og film på plakaten. Nyd den sidste tid i “fangenskab”. Om lidt bliver du sluppet fri og kan boltre dig i blomster, bobler og blændende solstråler.

 

TORSDAG

Charlottenborg Forårsudstilling 2021 – I’m Too Sad to Tell You (2019) af Anna Sofie Jespersen // Foto: Søren Rønholt

CHARLOTTENBORG FORÅRSUDSTILLING 2021

Sted: kunsthalcharlottenborg.dk Kl.: Når du har lyst Mønt: Gratis

Kunst og kultur (den indendørs slags) er en af de områder, der stadig har tilgode at genåbne i det ganske danske land. Indtil da er der flere museer og kunstinstitutioner, der forsøger sig med alternative tiltag, deriblandt Charlottenborg Kunsthal. Fra d. 7. marts til 4. april kan du på deres hjemmeside se små videoer af udstillingen og høre åbningstalen. Sidstnævnte blev i år frembragt af selveste John Kørner, der, udover at være Charlottenborg Fondens formand, også er udøvende billedkunstner. Forårsudstillingen har en lang historie og er en vigtig aktør, når det kommer til at støtte samtidens vækstlag indenfor billedkunst, design, arkitektur og kunsthåndværk. Kunstnerne er ofte nye og sommetider ukendte, men med stort potentiale. Per Kirkeby og Olafur Eliasson debuterede i sin tid på forårsudstillingen – så hvis du vil være med på kunstbeatet, er forårsudtillingen – der i år forgår digitalt – et klik værd! Charlottenborg har tilmed sørget for et live program. Denne torsdag kl. 20 er der en screening af  My father has a gun af Ana Mendes på programmet.

GALLERI-CRAWL

Sted: Charlotte Fogh Gallery, Åboulevarden 43 Kl.: 11:00-17:30  Mønt: Gratis

Er du træt af at se på kunst gennem en skærm, er det nu blevet muligt at se på kunst fysisk, i virkeligheden, live! Efter Regeringens udmelding om genåbning af bl.a. detailhandel er det nu muligt at få sig et fysisk kunstfix på de lokale gallerier. Kvinden bag Charlotte Fogh Gallery kan i år fejre 15 års jubilæum som gallerist. Lokalerne i Latinerkvarteret er nu skiftet ud med Åboulevarden – lige overfor Magasin.  I jubilæumsudstillingen BEYOND optræder etablerede kunstnere som Søren Behncke (også kendt som Papfar), HUSKMITNAVN, Rose Eken, Martin Bigum, Eske Kath, Julie Nord og Kasper Bonnén. Når du har snuset nok rundt i Charlotte Fogh Gallery kan du passende besøge en eller flere af de andre gallerier i Århus, og dermed gøre det til en hel galleri-crawl. Hvad venter du på?!

FREDAG

Stillbillede af åbningsscenen // Foto: The Killing of a Sacred Deer – Netflix

FILMAFTEN MED YORGOS LANTHIMOS

Sted: Online (streamingplatform) Kl.: Når det passer Mønt: Fra 0 – 49 kr.

Det er fredag aften, og efter en hård uge med Zoom-møder og gåture en masse, ser du frem til at slænge dig på sofaen med en overfyldt skål popcorn eller bland-selv. Er du ligesom undertegnede træt af Flow TVs fredagsprogrammer, der byder på Fællessang og X Factor, så frygt ej! Længe leve streaming! Sæt istedet en god fredagsfilm på flimmeren – efter eget valg, selvfølgelig. Er du løbet tør for idéer, kan jeg varmt anbefale at kigge til den halvsyrede, græske filmproducent Yorgos Lanthimos. Han laver finurlige film, der både ren æstetisk og plotmæssigt er i top! Selv har jeg set The Killing of a Sacred Deer og The Favourite. Førstnævnte er at finde på Netflix, mens sidstnævnte kan lejes på YouTube eller Google Play. Selv vil jeg sætte The Lobster på, som kan lejes over Blockbuster. Her får du et lille recap over de tre film:

The Killing of a Sacred Deer: Drama/horror/hævnthriller. Kært barn har mange navne – og denne film er i sandhed et kært barn hos anmelderne. Jeg vil helst ikke afsløre for meget, men det er med garanti en film, der vil sætte sine spor i dig. Dens åbningsscene med et hjerte, der slår, er noget af det vildeste, jeg har set på film. Please, se den!
The Favourite: Olivia Colman spiller hovedrollen (og vandt en Oscar for den i 2018) i denne historiske dramakomedie, som udspiller sig i 1700-tallets England. De to kusiner Abigail og Sarah kæmper om at blive Dronning Annes favorit – på flere planer. Humoren er sort og spøjs. Fortællingen er dramatisk og medrivende.
The Lobster: Jeg har endnu ikke set denne anmelderperle, men på Blockbuster står der følgende om filmen: “I en dystopisk fremtid, hvor det er ulovligt at være single, får enlige mennesker 45 dage på et kurhotel, hvor de skal forsøge at finde sig en partner. Hvis det mislykkes, bliver de forvandlet til et dyr efter eget valg og får en ny chance for at finde en mage. Efter at være blevet forladt af sin kone tjekker den lavmælte David ind på hotellet sammen med sin bror, der er blevet til en hund. David har selv valgt hummeren, hvis det skulle ende galt. Under sit ophold forsøger han at navigere rundt i en absurd verden, der dikteres af ægtepar, og finder snart ud af, hvor langt man er villig til at gå for at finde kærligheden, før tiden rinder ud”.

LØRDAG

Frugtsnack // Foto: MerryBerry

SOMEFANCYNAME X MERRYBERRY POP-UP

Sted: Frederiks Plads 14 Kl.: 14:00-17:00. Mønt: Gratis (medmindre du køber noget lækkert – hvilket du jo nok gør)

Den bæredygtige designbutik Somefancyname holder pop-up event sammen med den nye aarhusbaserede virksomhed MerryBerry, der producerer lækre frugtsnacks ud af lokalt overskudsfrugt. Shop en flagrende og florlet forårskjole og smag på frugtsnacks helt uden tilsat sukker og konserveringsmidler. Vejrudsigten melder syv grader og sol. Foråret er på vej!

 

Kombucha fra Mundbjerg på Nørregade // Foto: @olis.pics

MUNDBJERG KOMBUCHA

Sted: Nørregade 28 Kl.: 10:00-18:00 Mønt: 150,- pr. flaske

Når du har shoppet lidt lækkert til køkkenskuffen og garderoben, kan du svinge forbi nyåbnede Mundbjerg på Nørregade. Her står flinke Silas klar til at skænke dig en smagsprøve af hans hjemmebryggede Kombucha. Han er en sand connoisseur indefor området, så du kan være sikker på at få en lækker flaske med hjem til lørdagshyggen. Hvis du ikke er så meget for at bevæge dig ud i disse tider, kan du fiske dig en flaske på mundbjerg.com og få den bragt lige til døren.

 

SØNDAG

Stillbillede – Tyler, the Creator // Foto: NPR Music Tiny Desk Concert – YouTube

 

LIVE-KONCERT HJEMME FRA STUEN

Sted: YouTube Kl.: Anytime you like Mønt: Gratis

Savner du at stå til en svedig festival og skråle med på samtlige numre eller at sidde til en intim koncert og svaje med til rytmen? Så kan det anbefales at sætte en livekoncert eller -session på. YouTube har et glimrende udvalg, og her kommer et par anbefalinger, hvis du ikke ved, hvor du skal starte.

60 Minutes of When Saints Go Machine: Jeg var selv tilstede til denne koncert i Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg i Februar 2017. Copenhagen Phil har spillet flere fremragende koncerter i samarbejde med danske bands, men denne går lige i hjertet! Jeg er i forvejen kæmpe fan af WSGM, og jeg blev kun større efter at have overværet denne formidable koncert. Moderne, elektronisk musik møder klassisk orkestermusik på smukkeste og skrøbeligste vis. Kvaliteten er helt i top!

Tiny Desk Concert (NPR Music): I min tid som musikinteresseret har jeg efterhånden hørt mange Tiny Desk koncerter – alle gange har de været en succes! Min yndlings session er med den amerikanske kunster og rapper Tyler, The Creator. Den er både for hiphopfans, sprognørder og for folk, der bare gerne vil høre noget lækkert og groove. Jeg garanterer en god følelse i kroppen!

Red Hot Chili Peppers – Live at Slane Castle 2003: Faktisk har jeg hørt minimalt Red Hot Chili Peppers, men jeg blev alligevel draget, da jeg overværede denne livekoncertpå YouTube. Festivalstemningen får mig til at føle, at jeg befinder mig på Roskilde (bare en lille smule), hvilket efterhånden er en YDERST tiltrængt følelse! Tip: Kør koncerten ned med en Jack D & Cola.

 

Coverfoto: VINK Redaktionen