På Svalegangen kan man torsdag klokken 20 på Lille Scene opleve noget helt særligt for kun 50 kroner. Her har Off the Record nemlig fast fundet sted siden 2011. Det er ikke til at forklare præcis, hvad man kan opleve. Det varierer nemlig, og det er helt forskelligt fra torsdag til torsdag. Derfor kræver det mod og nysgerrighed at give sig i kast med konceptet. Ifølge Mette Rønne, som er kaptajn for Off the Record, er det netop nysgerrigheden, der driver folk til. Det er netop nysgerrigheden, hun mener, er fællestrækket for de mennesker, der kommer til forestillingerne. Det kan være svært at generalisere, når publikum er alt fra 18 til 80  år og af alle hudfarver, køn, seksualiteter og trosretninger.

 

Det er Mette Rønne, der holder skarpt øje med, hvad og hvem der torsdag aften skal have lov til at fylde Lille Scene. Selvom hun selvfølgelig tager højde for, hvad der tidligere har fungeret godt og har været populært, vælger hun mest af alt ud fra, hvad hendes mavefornemmelse fortæller hende. Mette Rønne bliver især interesseret, hvis en optrædende har noget på spil og noget på hjerte. Dette er tilfældet med alle arrangementerne til årets program. Her har Mette Rønne svært ved at vælge en favorit, da alle optrædener for hende viser noget unik.

 

Cunt Collective og fjernede Facebook-opslag

Selvom Mette Rønne til denne omgang Off the Record ikke kan vælge en favorit, er der dog en tidligere optræden, der især står skarpt for hende. Det var nemlig, da gruppen Cunt Collective optrådte til Off the Record med deres første udgave af MY CUNTRY. I denne optræden blev der trukket ting ud af steder på kroppen, man næppe havde regnet med. Det der imponerede Mette Rønne, var publikummets måde at tage dette ind på. Der var godt nok nogle få, der gispede, men langt de fleste hujede og grinte. Det rører Mette Rønne dybt, at vi bor i et land, hvor der også findes plads og rum til den slags kunst. Dog måtte hun senere erkende, at ikke alle er ligeså tolerante som publikum var den aften.  Der var lidt for meget nøgenhed til Facebook, da hendes opslag med billeder fra MY CUNTRY blev slettet.

 

Årets tilbageværende program

Selvom det ikke kan garanteres, at ting vil komme frem fra mystiske og mytiske kropsdele, er der dog mange spændende optrædener i år. Dog skal man skynde sig, da kun seks optrædener er tilbage, og tre af dem er allerede udsolgte. De tre resterende er dog også værd at holde øje med.

Den 21. marts kan man opleve PECHA KUCHA – 20×20 sekunder. Dette er gang nummer 40 arrangementet bliver afholdt i Aarhus af det verdensomspændende koncept, som startede i Japan. Konceptet består af 10 oplæg med en PowerPoint hver, som har 20 slides, der alle varer 20 sekunder. Der er ingen regler for oplægget ud over dette. Nørderi er i fokus, for det er oplægsholderne selv, der vælger emne. Derfor er arrangementet både sjovt, uforudsigeligt og lærerigt.

 

40 gange har man kunne opleve Pecha Kucha i Aarhus, skal du ikke også prøve det nu? // Foto: www.svalegangen.dk

 

Ugen efter den 28. marts kan man komme til ikke bare ét, men to shows. Tjelle leverer nemlig to onemanshows samme aften. Det første show Sårt Hvii handler om, at alt måske ikke er så sort/hvid, som vi nogle gange tænker. Mens det andet show Prinsesse handler om at være far til en dreng og en pige i en moderne verden, og hvordan man skal forholde sig til ting som eksempelvis kønsroller.

 

Oplev Tjelle med to shows på en og samme aften. // Foto: www.svalegangen.dk

 

Sidste show, hvor det i skrivende stund stadigt er muligt at få billetter, er den 4. april. Her underholder Pelle Lundberg med showet JEG HOLDER AF HVERDAGEN. Pelle vandt i år 2018 talentprisen ved Zulu Comedy Galla. I showet vil han lave sit take på hverdagens små situationer, som for nogen virker ligegyldige. For Pelle er de dog alt andet end ligegyldige, og han sætter fokus på sine frustrationer med hjælp fra skøre tegninger og jokes.

 

Hvordan oplever Pelle Lundberg hverdagen? Få svar på dette d.4. april. // Foto: www.svalegangen.dk

 

Få mere information på www.svalegangen.dk.