Vintage Divine

Vintage Divine

Er du vild med 1950’ernes glamour og ultrafeminine kjoler, og er Grace Kelly og Audrey Hepburn blandt dine stilikoner? Så indstil mode-GPS’en på Høegh-Guldbergs Gade, for her finder du kvalitets vintageforretningen Vintage Divine.

Forretningen er lille, men har overraskende meget at byde på. Tøjet hænger sirligt på rækker i det lyse, højluftede lokale. Det tager tid at gå stativet igennem, for hvert eneste stykke tøj kalder på din opmærksomhed. Der er søde 50’er sommerkjoler, farvestrålende 60’er kjoler, engelske tweednederdele og feminine gallakjoler i Mad Men-stil. Højt oppe på væggen hænger kjoler som fortjener at blive særligt fremhævet. En sort cocktailkjole i velour med fjerkant. En figursyet 50’er kjole med strut og gule blomster. Skulle du få lyst til at prøve nogen af disse skønheder på egen figur, er der i et hjørne indrettet prøverum til formålet. Ved siden af disken finder du de fineste sko, tasker og hatte.

Bag disken står Vintage Divines ”mor”, Mette Marie. Hun startede Vintage Divine som en online forretning, og i oktober 2012 kom butikken i Høegh-Guldsbergs gade til. Idéen med den fysiske forretning er at give kunderne mulighed for at prøve tøjet før de køber. Hvilket er et must, da en kjole med 30-50 år på bagen ofte er en hjemmesyet sag, lavet til en bestemt kvinde med individuelle mål. I vintageverdenen er der ingen standardstørrelser.

Mette Marie har en glødende passion for vintage og en stor viden omkring emnet.  Hun arbejder tre dage om ugen som malerikonservator på Aros og dedikerer resten af ugen, torsdag og fredag, til sin forretning. Vintagetøjet er en hobby, som bare er vokset og vokset. Fra hendes eget klædeskab til en netbaseret forretning, som nu også har fået fysiske rammer.

Besøgt af: Lisbeth Burich

Hvor: Høegh-Guldbergs Gade 97, 8000 Aarhus C

Hvornår: Tors 10-16.30, Fre 12-15. Første lørdag i måneden 11-15.

Hvorfor: Fordi du elsker gamle Hollywoodfilm og stilen fra Mad Men

Mønt: Der er noget for enhver pengepung, men det er dog ikke her, du skal forvente at gøre det store genbrugskup. Priser fra 200-2.500 kr.

 

Mette Marie Aaes Emery 20892579 email

website facebook

Skriv en kommentar

Mit navn er Rune, og jeg er ejer af Det Bedre Selskab. Hos Det Bedre Selskab arbejder vi med online markedsføring. Som firmanavnet antyder, er vi... kreative til at finde på navne. Vores kreativitet, ærlighed og tillid til menneskeheden er med til at gøre os unikke.