Vincaféen

Vincaféen

Hvis man spørger i VinCaféen i Borggade, hvad der er den bedste vin, de sælger, vil de sige Barolo Piemontes, som i øvrigt også er en af de mest kendte italienske vine. De ved godt, hvad der skal til, før en drue er rigtigt behandlet til en delikat læskedrik, og derfor forventer jeg intet mindre end en god smagsoplevelse.

Mens de skænker mig ”en til tungen”, kan de fortælle mig, at de har 107 forskellige vine fra hele verden, og det er ikke underligt, at de fortæller dette med stolthed i stemmen. Stedet er lille, hyggelig og prydet med Kusk-lamper, en gammel gadelampe på toilettet og levende lys på de fine træborde, så en flamme vil male stemningen sammen med de mange delikatesser der bl.a. tæller Tapas og hjemmelavet brød. Trods størrelsen er der ikke snerten af beskedenhed, når det kommer til deres udvalg af vine og oste. Du vil som vinelsker ikke gå skuffet hjem fra en aften i Vincaféen, hvor ikke blot vinen er god, men også den service, som du vil møde. Jeg får en god vin med kant, der bærer smagen af lakrids og petrolium, hvilket viser sig at være en smagsoplevelse ud over det sædvanlige.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at manden bag Vincaféen er Kenny Jess Brandt, der startede Løve’s Bog- og VinCafé for nogle år tilbage. Det hverken kan eller vil han skjule. Du finder ikke andet end enkelte kogebøger og vinbøger på Vincaféens hylder, men litteraturen er endnu engang i nærheden. Passionen for litteratur har dannet grobund for naboskabet til Kennys eget forlag – Løvens Forlag.

Vinen får al den plads, som den skriger efter. Den er blevet til mønsterbarnet på det nye sted, hvis facade er noget så indbydende med fine blomsterkasser, og hvor væggene er prydrede med billeder af proptrækkere og oste. Der er værnet om detaljen, og personlighed kommer man heller ikke uden om.

Er du til Gastro-aften med tre-retters menu og god vin, er det her stedet at gøre et visit, for det afvikler de den første lørdag i hver måned, og menuen kan byde på alt fra brøndkarsemayonnaise og rødvinsbraiseret steg i lakridssauce til jordbærmousse. Hvis du ikke lader dig afskrække af vinkældre, kan du også komme til vinsmagning. 

Udenfor står et skilt med ordene: ”Rigtige mænd drikker også rosévin”. En af de ansatte har skrevet dette, fordi han har forelsket sig i en sådan vin, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er vinens kvalitet, det kommer an på i Vincaféen, og ikke fordomme om, at det kun er kvinder, der drikker rosé.

Besøgt af: Allan LIllelund Andersen

Hvor: Vincaféen, Borgade, Århus C.

Hvornår: åbningstider: mandag-torsdag 15-22, fredag-lørdag 15-24

Hvorfor: Fordi: In Vino Veritas! Hvor ville blodomløbet og sjælen være uden vin?

Mønt: Vinen koster det du vinder ved oplevelsen, men det er ganske gratis at besøge den hyggelige café.

 


VinCaféen 52 17 50 16 email

website

Skriv en kommentar

Mit navn er Rune, og jeg er ejer af Det Bedre Selskab. Hos Det Bedre Selskab arbejder vi med online markedsføring. Som firmanavnet antyder, er vi... kreative til at finde på navne. Vores kreativitet, ærlighed og tillid til menneskeheden er med til at gøre os unikke.