TANK Artshop & Coffee

TANK Artshop & Coffee

Nede ad Mejlgade, i nummer 48A for at være helt præcis, ligger en oase af opblomstrende kunst. Stedet, jeg snakker om, er TANK – en butik med kærlighed for nye, spirende kunstnere, og allerede udefra kan butikkens hyggelige stemning fornemmes.

Træder man indenfor, bliver man mødt med et smil, og blandt tegninger, print og andre former for kunstværker kan man frit gå rundt og indsnuse kunsten. Stedet har en fantastisk afslappethed over sig, fordi det hele befinder sig ’nede på jorden’; man må røre, kigge og komme igen og kigge. Denne afslappethed gør, at kunsten kommer ned på et uhøjtideligt niveau, som betyder, at TANK skiller sig ud fra diverse gallerier rundt omkring i byen, og her føles derfor mere åbent og mangfoldigt.

I TANK er der, trods det, at stedet er proppet med kunst og bøger, også plads til at nyde en god kop kaffe – enten ved vinduet eller omringet af kunsten. For mig er det specielt et plus at sidde ved vinduet, for findes der noget bedre end at kigge på folk, mens man drikker kaffe? Jo, det skulle vel være at kigge på kunst, mens man drikker kaffe. Det er denne blanding af kaffe og kunst, der er med til at gøre stedet utrolig hyggeligt, og det er også af denne grund, at det er et af mine yndlingssteder i Aarhus.

Da stedet som sagt er en kunstbutik, er det selvfølgelig muligt købe alt den kunst, der er udstillet. Så hvis du sidder med din kaffe og pludselig bliver plaskforelsket i et værk, kan du heldigvis få det med hjem (og så endda til en rimelig pris).

Besøgt af Amalie Patricia Mortensen

Hvor: Mejlgade 48A, 8000.

Hvornår: Tirsdag-fredag kl. 10-17. Lørdag kl. 11-14.

Hvorfor: Fordi der er hyggeligt, og fordi man som kunstinteresseret kan få et indblik i upcoming kunstnere.

Mønt: Det koster ingenting at kigge.

 


88133050 email

facebook other link

Skriv en kommentar