Sct. Oluf

Sct. Oluf

Fransk restaurant med attitude

Denne restaurant i et lille gult hus i Mejlgade er endnu en af mange gode grunde til at besøge det hyggelige latinerkvarter.

Om sommeren, når det danske vejr tillader, kan man enten sidde ude på fortovet på de røde og blå stole eller i gårdhaven, hvor der er gang i grillen. Indenfor er stemningen rustik med mørke og simple træstole og borde, hvoraf enkelte er dækket af rød- og hvidternede duge.

Ved siden af indgangen afslører en sort tavle dagens menu, og jeg genkender de typiske franske snørkler i den hvide skrift. Til middag kan man vælge mellem to eller tre forskellige retter, og til aften står valget af hovedret mellem fisk eller kød.

Menuen skifter hver dag, og der er ingen faste retter på menukortet, faktisk er der slet intetmenukort! Det her er nemlig et af de steder, hvor tjeneren kommer ned til bordet og fortæller om dagens udvalgte. Det er noget, der tiltaler mig, at restauranter som denne kun har få ting at vælge i mellem. Når udvalget er småt, betyder det typisk, at råvarerne er friske, og at der bliver kræset mere for de enkelte retter.

Det er ikke kun køkkenet, der er fransk, også efter middagen kommer den franske attitude frem, når regningen skal klares. Hvis man vil betale hver for sig, må man finde sig i, at tjeneren dividerer det samlede beløb med antallet af gæster, uanset hvad hver enkelt har indtaget. Udover dette er betjeningen heller ikke bleg for at stoppe ved bordet og instruere dig i, hvordan du skal spise dinande-rillette. Jeg forestiller mig, at det udspringer fra franskmænds grundlæggende kærlighed til og respekt for mad. På dette område har de en stolthed, som de fleste danskere ikke kan måle sig med.

Ring eventuelt i forvejen for at høre dagens menu.

Besøgt af: Maria Josefine Ponce Moreno

Hvor: Mejlgade 33, Aarhus C

Hvornår: Dagligt 12.00 – 14 og 17.30 – 21.00

Hvorfor: Fordi du er en frankofil med baretten på sned.

Mønt: Middag ca. 45 kr, aften ca. 135 kr for to retter og 145 kr for tre retter

 


86 12 75 54

facebook

Skriv en kommentar

Mit navn er Rune, og jeg er ejer af Det Bedre Selskab. Hos Det Bedre Selskab arbejder vi med online markedsføring. Som firmanavnet antyder, er vi... kreative til at finde på navne. Vores kreativitet, ærlighed og tillid til menneskeheden er med til at gøre os unikke.