Pinds Café

Pinds Café

Pinds café ligger med front til røven af teateret, hvad der betyder at meget af det, der kommer ud af teateret, kommer ind på Pinds. Det lyder som en forkert metafor, men jeg mener den fra hjertet. Her er skide hyggeligt, og alt det, der skal være fint ét sted, kan slappe af og være sig selv her. Det er den stemning, der møder mig, når jeg går ind på Pinds, hvor man kan få lov til bare at flyde.

Det måtte man efter sigende ikke dengang stedet blev bestyret af Elna Pind, som var en tough og etiketteret dame, der skabte stedet sit navn og renommé. 34 år gammel overtog hun etablissementet fra en konditor i 1936 og omdøbte det til Den lille café. 

I de efterfølgende 45 år førte hun skarpt opsyn med gæsterne. F.eks. måtte enlige kvinder ikke komme ind. Heller ikke folk, der enten havde en forkert attitude eller gik i det forkerte tøj. Alligevel blev hun populær og stedet eftertragtet.
Som en sikkerhedsforanstaltning mod at blive afvist i døren, kunne man forsøge at komplimentere Elnas ørenringe, når hun tog imod én, eller være hurtig til at stryge en tændstik, når hun bed læberne sammen om en af sine cigarer.

Fru Pinds idiosynkratiske adfærd gjorde hende først bemærket og sidenhen til en legendarisk Aarhus-personlighed. Folk besværger, at hendes ånd stadig hviler over caféen, hvis interiør da også ligner et hyggeligt dødsbo med gamle møbler.
 
Jeg ved ikke med ånd, men caféen har helt sikkert sjæl.

 
Besøgt af Petra K. Jensen

Hvor: Skolegade nr. 11, 8000 Aarhus C.

Hvornår: Mandag-onsdag 11-01.00; torsdag 11-02.00; fredag-lørdag 11-03.00; søndag lukket.

Hvorfor: Fordi du synes, at det er hyggeligt at sidde i halvmørke et sted, der føles som en gammel film; drikke øl og cocktails samtidig med at du spammer smøger (enten aktivt eller passivt) og tyller russiske kokain-shots.

Mønt: Lille fadøl 30 kr./stor 45 kr.; cocktails 55 kr.; stempelkande (2 kopper) 40 kr. (gyldige priser i april 2013).

 


86 12 20 60

website

Skriv en kommentar

Mit navn er Rune, og jeg er ejer af Det Bedre Selskab. Hos Det Bedre Selskab arbejder vi med online markedsføring. Som firmanavnet antyder, er vi... kreative til at finde på navne. Vores kreativitet, ærlighed og tillid til menneskeheden er med til at gøre os unikke.