Øst for Paradis

Øst for Paradis

I den unikke artcinemabiograf Øst for Paradis kan du både nyde gamle og aktuelle filmperler.

De syv biografsale gemmer på en række bløde sofaer, og den dæmpede belysning er med til at give biografen hygge og sjæl. Der bliver vist film hver dag, men biografen har ikke som udgangspunkt faste åbningstider. Vil du se noget bestemt, kan det derfor være en fordel at tjekke programmet på biografens hjemmeside.
Navnet Øst for Paradis fik biografen, fordi den ligger i Paradisgade, og den første film, som blev vist på lærredet hed Øst for Paradis med James Dean i hovedrollen. Fra begyndelsen var biografen fast besluttet på at omfavne film fra hele verden, herunder også Østeuropa.
“Paradisets Engle” kalder biografen aktionærerne, der har købt folkeaktioner for at hjælpe biografen med at holde sig oven vande, da kommunen truede med at lukke den i 2006. Nu er parterne heldigvis blevet enige om at bevare Øst for Paradis samt modernisere den med nye sale, nyt caféområde med mere. Bag baren serverer frivillige og ansatte kaffe, hyldeblomst, vin, øl eller andet, som du kan nyde i én af caféoaserne i stuen eller på første sal. Ellers kan du tage din kop med ind i en af biografens syv sale, hvor du kan sætte den fra dig i en kopholder.
På premieredatoerne for filmene holder biografen løbende events i den pågældende films ånd. Måske kan du være heldig at blive inviteret på kaf’ og croissant til premieren eller at få en doggybag med hjem på dagen. Derudover holder biografen alt fra litteraturoplæsninger og amerikansk valgaften til en række jazzkoncerter, når de har lyst. Nogle søndage bliver der serveret brunch i caféen, inden der vises en håndplukket film med noget på hjerte. Du skal huske at bestille billet et par dage i forvejen til disse arrangementer.
Besøgt af: Maria Bruun-Schmidt

Hvor: Paradisgade 7-9, 8000 Aarhus C.

Hvornår: Der bliver vist film hver dag, men biografen har ikke som udgangspunkt faste åbningstider. Biografen åbner en halvtime før 1. forestilling (se dagens program) og lukker cirka kl. 23:00.

Mønt: 60 kr. inden kl 13.00. 70 kr. inden kl 18.00. 80 kr efter kl. 18.00. Helaftensfilm koster yderligere 20 kr. Mandag-torsdag er der studierabat på 10 kr ved fremvisning af gyldigt studiekort. Forskellige typer kaffe fra 20 kr. Hjemmelavet konfekt i caféen 18 kr. Slikposer til 13 kr. og vin fra 40 kr. glasset eller øl fra 30 kr. flasken. Derudover kan du købe filmplakater direkte i biografen og via deres hjemmeside til 20 kr. pr. styk.

 


Øst for Paradis 86 19 31 22 email

website facebook


Skriv en kommentar

Mit navn er Rune, og jeg er ejer af Det Bedre Selskab. Hos Det Bedre Selskab arbejder vi med online markedsføring. Som firmanavnet antyder, er vi... kreative til at finde på navne. Vores kreativitet, ærlighed og tillid til menneskeheden er med til at gøre os unikke.