#MinVINKel: Møllestien

#MinVINKel: Møllestien

I VINK ønsker vi at dele hinandens, såvel som jer læseres VINKler her i Aarhus. En vinkel kan være et specifikt spot, stort som småt, i byen, som vækker en særlig følelse hos dig, minder dig om noget, eller noget tredje. Lad mig forklare ved at vise jer netop mit spot; Møllestien. Den er nemlig min VINKel af flere forskellige årsager. Læs med og find disse årsager længere nede! #MinVINKel

.

På Møllestien finder du denne alt for fede Christiania-jernhest! // Foto: Alle fotos er taget af Anne Sophie Bjerre Mikkelsen

 

I hjertet af storbyen snurrer Møllestien sig igennem de travle gader, nemlig mellem Grønnegade og Møllegade, hvor stien ender ud til Mølleparken. Denne sti befrier sine besøgende fra trafik og tumult og sender dem flere hundrede år tilbage i tiden, idet de placerer deres fødder på den brostensbelagte sti.

Disse brosten betræder jeg endnu engang i dag, når jeg begiver mig ud på min sædvanlige gåtur ned ad stien med min veninde under armen. Desværre er det sidst på dagen, hvilket forklarer de ærgerlige skygger på billederne. I det mindste er der sol og bare en anelse summer vibes.

Afstanden fra den ene til den anden ende af stien er kun ca 180 meter, så jeg kombinerer ofte gåturen med et smut igennem Mølleparken og ned af Åboulevarden. Plus de spontane ture op ad sjove, flotte sidegader, som jeg snupper for at lære byen endnu bedre at kende.

 

 

Byens farverige gade

Brostenene flyder sammen i harmoni med stiens huse, som er nyopførte eller ombyggede i 1870’erne. Bygningernes facader inviterer vores øjne ind i en idyllisk verden, hvor farver smelter sammen og maler hvert eneste hus i nærmest alle tænkelige nuancer. Fra den varme, brændte orange til den lyse baby-blå.

Farverne tillægger hvert hus et enestående og personligt præg. Dette er i markant kontrast til nogle af de betongrå, ensfarvede huse, som vi kan finde blot få hundrede meter her fra stien ude i byen.

 

 

Personlighed i hver detalje

Udover de personlige facader er det helt fantastisk at betragte hvilke personer, der faktisk bor her på Møllestien. Her er vi nødt til at dykke helt ned i de små detaljer (på en lettere creepy måde), vi finder ved husene. Langt de fleste detaljer indikerer, at det ikke bare er hvem som helst, der bosætter sig her på stien. Det er de færreste, der kan sige, at de har en vaskeægte Christiania-cykel eller “Bamses vindue” og et kært navneskilt til en kattelem?

 

 

Nu giver vi stafetten videre til DIG!

Nu har du, vores kære læser, hørt om en af vores vinkler. Nu inviterer vi dig til at fortælle om din vinkel. Har du fået tænkt over et særligt spot her i byen, hvor du oplever ro, glæde, sorg eller latter? Det kan være alt fra et helt specifikt træ i en særlig park til en større del af byen. Hvad der end inspirerer dig, minder dig om noget, eller noget helt tredje. Del lige præcis din vinkel med os ved dit næste billede på Instagram eller et opslag på Facebook gennem hashtaget #MinVINKel.

 

Peace out,

// Anne Sophie Bjerre Mikkelsen

 

 

 

Skriv en kommentar