Langhoff & Juul

Langhoff & Juul

Jeg bliver altid i godt humør, når jeg besøger Langhoff & Juul i Guldsmedgade. Uanset hvornår og med hvem jeg aflægger visit. En følelse af velvære breder sig, når jeg sætter mig tilbage i en blød, skindklædt stol og suger stedets atmosfære til mig. Hos Langhoff & Juul kræser de for dine sanser. Bag glasdisken frister hjemmebagte gateaux’er på musselmalede opsatser ,og på et bord ved siden af disken står de fineste guldkantede portvinsglas i forskellige former og størrelser. I et hjørne står en flettet kurv med brænde, og fra loftet hænger et imponerende ur i antik stil, som kunne have hørt hjemme på Banegården år 1900. Der er tæpper og levende lys at varme sig ved. Friske krydderurter i potter på bordene giver jordforbindelse og forhindrer dig i at stige til vejrs i de højloftede, lyse lokaler.

Langhoff & Juul er et økologisk spisested og købmand ejet af ægteparret Nina Juul og Jonas Langhoff. Stedet åbnede i sommeren 2012 og har både dag- og aftenåbent. Aftenmenuen skifter fra dag til dag, mens dagkortet byder på faste indslag såsom brunch, sandwiches, burgere og noget så ærkedansk som smørrebrød. Rundt omkring i reoler og i vindueskarme står økologiske vine og pakker med te, græskarkerner, bønner og andre specialiteter. Det kan alt sammen købes med hjem. Om sommeren kan man nyde sin frokost eller en kold øl under åben himmel i spiseriets gårdhave.

Indehaverne vægter måltidets sociale aspekter højt. Derfor hænder det, at de går bort fra den klassiske portionsanretning for i stedet at servere maden i gryder og fade, som gæsterne må forsyne sig fra. Det bringer gæsterne tættere sammen. Også langbordene er et udtryk for indehavernes filosofi om, at spiseoplevelsen skal deles med andre.

Læg dertil en nærværende og omsorgsfuld betjening, som sandsynligvis vil forestås af Nina eller Jonas i egen høje person, og du har fået en lille snas af, hvad der venter dig. Langhoff & Juul er et åndehul midt i den pulserende midtby. Kom forbi og få batterierne ladet op i godt selskab.

Besøgt af: Lisbeth Burich

Hvor: Guldsmedgade 30, 8000 Aarhus C

Hvornår: Man-Lør 8-22, Søn 9-22

Hvorfor: Fordi du kan lide veltillavet, økologisk mad i lækre omgivelser.

Mønt: Brunch 128 kr., sandwich 78 kr., håndmadder 40-58 kr., fredagsfadet (kun fredag) 198 kr.

 

61 10 11 12 email

website facebook

Skriv en kommentar

Mit navn er Rune, og jeg er ejer af Det Bedre Selskab. Hos Det Bedre Selskab arbejder vi med online markedsføring. Som firmanavnet antyder, er vi... kreative til at finde på navne. Vores kreativitet, ærlighed og tillid til menneskeheden er med til at gøre os unikke.