Used2be

Used2be

Jeg falder over stedet på vej hjem gennem øgaderne. Der står nogle ting uden for en kælderbutik, der fanger mit blik: en afrikansk statue, en tyk hængebøjle svøbt i brudehvidt stof og en kiste, der ligner, den er lavet af halm. Den er tom. Efter at have rodet lidt i kassen med hængebøjlen og stirret ind i de afrikanske træøjne, vader jeg ned af trappen til kælderdøren. Jeg må finde ud af, hvad det er for et sted. 

Der er låst. Jeg kigger ind og holder mine hænder over øjnene som et tag, for at skærpe sigtbarheden i det stærke sollys. Flere øjne. Dukker. De stirrer tilbage hen over et rum, der er fyldt med farver og alverdens ting og sager: kopper, halskæder, æggebægere, æsker, figurer, bøger, stråhatte, bamser, kakler, etc. Jeg banker på. Efter et par minutter bevæger en skikkelse sig frem gennem rummet. Det er Arne. 

Arne og hans kone, som bor i lejligheden lige over kælderbutikken, overtog biksen fra Arnes nu afdøde svigermor. Hun var en omhyggelig samler, der brugte størstedelen af sit liv på at erhverve sig alverdens finurlige skatte. Nu er det afløsende par selv blevet bidt af samlemanien, endda i en sådan grad, at de er blevet nødt til at sige, at de ikke må samle mere, før de har fået solgt lidt ud. Oppe i deres private lejlighed har de, udover det, der står i butikken, bunker af fund, der bare ligger og venter på deres tur til at komme ned på hylderne.

Priserne er billige. Dukkerne koster ikke over 100 kr. Faktisk ligger de mere i nærheden af en halvtresser stykket. Et sejt hjørneskab koster kun 250 kr. Og de fedeste æggebægere, der ligner en parodi på østeuropæiske mænd, koster 12 kr. pr. parodieret mand. Det er priser i en hel anden boldgade, end jeg ellers har oplevet niveauet rundt omkring i byen. Jeg kigger uforstående på Arne, efter at have hørt hans priser, hvortil han forklarer, at det skal være sjovt at handle antikviteter og genbrug. Han kan slet ikke forstå, at de andre dyrere genbrugs- og antikvitetshandlere kan sælge ud til deres priser. I hvert fald synes han, at det går ud over det sjove.      

Besøgt af Petra K. Jensen

Hvor: Sjællandsgade 59, 8000 Aarhus C.

Hvornår: Onsdage 16.30-18.00 Fredage 13.00-18.00 Eksklusiv fredag d. 30/8-2013

Hvorfor: Fordi det er billigt, og de har alt muligt mærkeligt på hylderne med forelskelsespotentiale.

Brands: Alverdens.

Mønt: Gode priser. Og de er til at handle med.

 


Arne 61 26 87 00 email

website

Skriv en kommentar

Mit navn er Rune, og jeg er ejer af Det Bedre Selskab. Hos Det Bedre Selskab arbejder vi med online markedsføring. Som firmanavnet antyder, er vi... kreative til at finde på navne. Vores kreativitet, ærlighed og tillid til menneskeheden er med til at gøre os unikke.