Café Englen

Café Englen

Jeg kender da Café Englen. Eller det troede jeg, jeg gjorde. Jeg har set Englen om eftermiddagen. Om aftenen. Lige inden lukketid. Med en af englene, der arbejder der. Med vores venner og alene.

En varm junidag gik det dog op for mig, at jeg har været der uden virkelig at være der.

Den dag blev jeg i tvivl. Var jeg havnet i en gårdhave i Italien eller Frankrig? Måske var det solen og de engelske gæsters udenlandske summen bag mig, der tog mig væk fra Danmark. Måske var det den skrammede røde væg. Måske planterne blåregn og efeu, der friskt udsmykker gårdhaven. Jeg ved det ikke, men vi var mange, der nød gårdhaven den dag.

Café Englen er en historisk, kunstnerisk og kulturel café, men jeg har nu i snart et år kun brugt stedet som et sniksnakke-sted med god te, lækker æblesolbærdrik og den berømte Engleburger. (Jeg drikker ikke kaffe)

Det har altid været et rart og varmt sted at slå sig ned. Jeg har dog undret mig over de brune, tunge kaffekopper. Løvefigurerne af marmor i gården. Navnet Englen, og hvad løver og engle egentlig har med hinanden at gøre.

Men efter en snak med  caféens ejer, Per Engbirk, ved jeg, at kaffekopperne rummer caféens snart 30 år lange historie lige som mange af de andre finurligheder, man finder på caféen. Jeg har opdaget englen over porten ved siden af caféens facade og englevingerne på to af elpærerne i caféen. Jeg fik fortalt, at løvefigurerne er lavet til Englen i Italien af billedhuggeren Erik Bruun Mortensen, og jeg har fundet dansende engle på kanten af det vandbad, som løven puster vand ud i.

Jeg har taget mig tid til at kigge på originalværkerne på billedvæggen i caféen og hørt Per fortælle passioneret om den seneste nyerhvervelse: Toget, som han vidste ville passe perfekt til væggen, der bringer beskuere tilbage til 20-30’erne. Desuden har jeg hørt om show off whiskey-hylden, som blandt andet giver plads til den dyre Stauning Whisky. Avisartiklen under hylden siger, at whiskyen er blandt de bedste, man kan få.

Café Englen lægger også væg til skiftende kunstudstillinger og afholder arrangementer fra tid til anden i gårdhaven. Den aktuelle udstilling, som også fangede mit blik, er Sidse Cartens collagerjamais vue, der i skøre udklip gør det kendte ukendt og omvendt.

På den måde var mit seneste besøg på Café Englen anderledes end de mange andre. Hemmeligheder blev afsløret, men jeg er kun blevet mere tosset med Englen i Studsgade.

Besøgt af Nanna Jakobsgaard Nielsen

Hvor: Studsgade 3, Aarhus C.

Hvornår: Caféen har åbent hver dag. Mandag til onsdag: 10:00 – 00:00. Torsdag: 10:00 – 01:00. Fredag til lørdag: 10:00 – 02:00. Søndag: 10:00- 23:00.

Hvorfor: Fordi Café Englen er mere end bare en café, og fordi den hyggelige gårdhave tager dig til syden på en sommerdag eller -aften.

Mønt: Typiske cafépriser.

 


86 13 06 44

website facebook

Skriv en kommentar

Mit navn er Rune, og jeg er ejer af Det Bedre Selskab. Hos Det Bedre Selskab arbejder vi med online markedsføring. Som firmanavnet antyder, er vi... kreative til at finde på navne. Vores kreativitet, ærlighed og tillid til menneskeheden er med til at gøre os unikke.